Wat doen de materialen in het kantoordesign met je productiviteit?

Wat doen de materialen in het kantoordesign met je productiviteit?

Dat kleuren effect hebben op je gemoedstoestand en productiviteit weten we inmiddels. University of Central Lancashire heeft laten zien dat je van oranje creatief wordt en van paars ga je out-of-the-box denken. Maar wist je dat bepaalde soorten materiaal in het kantoor ook invloed hebben op je productiviteit? We nemen een aantal materialen met je door. Wil je liever meer weten over kleuren? Klik dan hier.

 

Het effect van het kantoordesign

De wanden staan, het plafond zit er in en er zit een productief kleurtje tegen de muren. Je bent bijna klaar om te gaan werken in je gerenoveerde kantoor maar eerst moet hij nog verder aangekleed worden. Ook hierin wil je niet onderdoen. Met deze tips kom je al een heel eind.

The office jungle

Tijdens de lunch kan je het beste naar buiten gaan. Even een frisse neus halen doet wonderen. Het is niet alleen stress verlagend maar ook nog eens goed voor de productiviteit na de pauze. Maar zouden we dit gevoel niet door kunnen trekken? Wat nou als we de natuur naar binnen halen? Uit een onderzoek in 2014 die door de universiteit van Exeter werd uitgevoerd, blijkt dat planten op kantoor de productiviteit met 15% kunnen verhogen. Onderzoekers keken naar het effect van groene kantoren op het personeel en de luchtkwaliteit, de concentratie en de werkplek. Ze ontdekten dat planten zorgde voor een tevreden werknemer. Ze konden zich naar eigen zeggen beter concentreren en de luchtkwaliteit werd ook als beter ervaren. Kortom, heel het kantoor vol zetten met planten! Heb je geen plek en toch liever een subtielere jungle in je kantoor? Bekijk deze moswanden voor hetzelfde effect.  

Licht

Een onderzoek van de Cornell-universiteit uit 2018 liet zien dat werkenden in kantooromgevingen mét daglicht maar liefst 84% minder last hebben van symptomen als vermoeide ogen, hoofdpijn en wazig zicht. Deze klachten hebben allemaal een negatief effect op onze productiviteit. Zorg dus voor zoveel mogelijk licht en dan hebben we het niet over het bleke licht van de TL-lamp. De oplossing: maak gebruik van glaspanelen om zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval te creëren. Heb je ruimte genoeg? Zorg dan voor een kantoortuin met plekken waar je kan werken. Denk wel aan een afdak want in Nederland kan het wel eens regenen.   

Hout

Ook massief hout maakt productiever én gelukkiger. Massief hout heeft namelijk een lage VOC uitstoot. Daarnaast zorgt hout met zijn uitstraling ook voor minder stress en een verbeterde concentratie. Een houten kantoor voelt heel anders aan dan een betonnen kantoor. Hout is aangenamer, gezonder en daardoor productiever. Bekijk hier een aantal houten kantoren voor inspiratie. 

De materialen van System Flex

Wil je sparren over het gebruik van verschillende materialen in jouw kantoor? We denken graag mee over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op of Bekijk hier eventueel al een aantal opties.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd