De powervrouwen van System Flex

De powervrouwen van System Flex

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Op deze dag vragen we aandacht voor de rechten van de vrouw. We vieren de plekken waar we rechten verworven hebben, maar demonstreren ook voor de plekken waar het nog beter kan. Emancipatie is namelijk nooit klaar. Het is een proces waar we dagelijks nog van moeten leren. Emancipatie gaat over gelijke rechten, gelijke verantwoordelijkheden én vrijheden. Zolang er nog geen juiste balans is bereikt is een Internationale vrouwendag nodig om de bewustwording te vergroten. Bij System Flex zijn de vrouwen goed vertegenwoordigd. In totaal werken er op dit moment negen vrouwen zowel op kantoor als in de werkplaats, waarvan drie het afgelopen jaar zijn begonnen. We zetten graag een paar van onze powervrouwen op een rij!

 

Wendy Claassen

Wendy is in de zomer van 2022 begonnen als marketingcommunicatie coördinator bij System Flex. Hiervoor werkte zij in een echte mannenwereld tussen de vrachtwagens, zowel op de planning als in de marketing.  

‘’System Flex heeft mij aangenomen toen ik 20 weken zwanger was. Ik ben hen nog steeds enorm dankbaar voor de kans die zij mij hebben gegeven, want dit is niet overal vanzelfsprekend. In november ben ik voor het eerst moeder geworden van een dochter. Ik ben toen 24 uur per week gaan werken. Ik heb zo een ideale werk en privé balans.  

Het leukste aan mijn job vind ik het schrijven van artikelen en het maken van posts voor LinkedIn. Als ik aan het einde van de maand zie wat mijn creatieve hersenspinsels hebben gedaan, dan maakt mij dat enorm trots!’’

Linken met Wendy? ▶ Wendy Claassen

 

Ellen Nijboer

Ellen is in september 2022 begonnen bij System Flex als junior projectcoördinator. Hiervoor werkte ze bij Hornbach in de winkel, zagerij en was ze het contactpunt voor klanten.

‘’Tot zes jaar geleden heb ik veel gereisd maar hierdoor wist ik het uiteindelijk zeker; ik hoor thuis in Breda. Hier heb ik ook mijn man ontmoet. Samen hebben wij een dochter van vier jaar oud.

Ik heb een hele stoere hobby, namelijk houtbewerken. Ik maak meubels maar ook werken met houtfineer en houtsnijden. Ik ben gek op lezen en heb inmiddels een mooie verzameling van alle klassieke werken.

Het leukste aan het werk bij System Flex zijn de projecten uitpluizen. Welke materialen voor welke klus zijn er nodig. Je duikt volledig in een bepaald project’’

 Linken met Ellen? ▶ Ellen Nijboer

 

Joekie van Haagen

Joekie werkt inmiddels al 2,5 jaar bij System Flex als inkoper en planner. Hiervoor werkte zij als Intercedent.

‘’Zonder enige kennis heb ik mijn weg weten te vinden in het inkoop vak. Inmiddels ben ik een dochter rijker en met iets minder uren op de werkvloer leer ik nog steeds elke dag dingen bij. Op dit moment ben ik onze nieuwe collega Ferry aan het begeleiden om het inkoop vak eigen te maken. Hierdoor kan ik mij op andere facetten binnen de inkoop en planning gaan focussen.

Af en toe vind ik het combineren van werk met het thuisfront als moeder zijnde wel lastig. Maar na een dag hard werken ben ik ook erg tevreden als ik dingen heb bereikt en vervolgens heerlijk samen ben met mijn gezin. Het werk geeft ook een stukje Independence.   

Linken met Joekie? ▶ Joekie van Haagen 

 

Het team

Benieuwd naar de rest van het team? Neem dan hier een kijkje.  

We hebben ook nog een aantal leuke en uitdagende vacatures openstaan. Klik hier voor meer informatie.