Geluidsoverlast? Dit kan je zelf doen.

Geluidsoverlast? Dit kan je zelf doen.

 

Niets is zo vervelend als gestoord worden tijdens je werk door geluid van buitenaf. Bewoners en bedrijven rond de A10 kunnen hier over mee praten. De geluidsschermen langs de snelweg zijn daar verwijderd en zij hebben sindsdien geluidsproblemen. In 2025 worden deze geluidsschermen weer vervangen maar tot die tijd hebben ze last van het verkeer naast hun woning of bedrijfspand. Om deze vervelende situaties voortaan te voorkomen kun je het beste kiezen voor een blijvende oplossing in je kantoor of woning.

 

De oplossing voor geluidsoverlast

Kies voor een akoestische scheidingswand of geluidsisolerend glas. Dit kan worden toegepast in ruimtes waar je last hebt van geluid van buitenaf en binnenuit. Het glas is speciaal gelaagd en wordt voorzien van geluidswerende folie. Geen zorgen, de folie is doorzichtig en licht doorlatend. De folie weerkaatst de trillingen die door het geluid worden veroorzaakt. Dit geldt niet alleen voor geluiden van binnenuit maar ook vanuit de buitenwereld. Het geluidsisolerende glas is dus ook geschikt voor woningen en  bedrijven die naast de snelweg liggen.

Verdere voordelen

Naast dat geluiden van buitenaf worden gedempt heeft akoestisch glas nog meer voordelen. Zo krijg je meer rust en kan je je beter concentreren waardoor je productiviteit verbeterd. Door deze verbetering wordt meer werkgeluk en welbevinden ervaren.

 

Wist je dat akoestische scheidingswanden ook goed zijn tegen galmen? Zo heb je geen gordijnen meer nodig. Wil je de ruimte helemaal naar een akoestisch hoger level brengen? Ga dan ook voor een akoestisch plafond.

 

Waar vind je akoestische oplossingen?

Ook last van storende geluiden van buitenaf of binnenuit?  Denk bijvoorbeeld aan auto’s op een snelweg, een trein die iedere tien minuten voorbijraast, stadsgeluiden of misschien personen op de werkvloer? Met de plaatsing van geluidswerend glas, akoestische scheidingswanden en plafonds zijn deze storende geluiden verleden tijd. Wij helpen graag om dit te realiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd