Geluidswerend glas

Heeft u binnen uw kantoor- of bedrijfspand last van storende geluiden van buitenaf? Dat kunnen bijvoorbeeld geluiden zijn van de trein die iedere 10 minuten voorbijraast, en ook gangbare stadsgeluiden van wegverkeer en personen kunnen voor hinder op de werkvloer zorgen. Bovendien kunnen geluiden vanuit een naastgelegen ruimte ervoor zorgen dat u of uw werknemers snel zijn afgeleid of zich moeilijk kunnen concerteren op hun werk. De oplossing voor dit probleem vindt u bij System Flex. Met de plaatsing van geluidswerend glas in uw pand ervaart u geen storende geluiden meer van buitenaf. Wij helpen u graag om dit te realiseren.

Vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen?

Neem contact op

Wat is geluidswerend glas?

Geluidsisolerend glas is glas dat wordt toegepast in ruimtes waar hinder wordt ondervonden van storende geluiden van buitenaf. Het glas is speciaal gelaagd en voorzien van geluidswerende folie. De folie is onzichtbaar, maar wel licht doorlatend, en weerkaatst trillingen die door geluid worden veroorzaakt. Hierdoor kunnen geluiden van buitenaf niet meer, of veel minder binnendringen. Dit geldt ook voor geluiden van binnenuit, deze zijn voor de buitenwereld minder te horen.

De sterkte van geluidsisolatie wordt weergegeven door middel van een zogenaamde Reductie Waarde index (RW), of Sound Reduction Index (SRI). Deze grootheid wordt internationaal toegepast en wordt uitgedrukt met een getal (waarde) in decibel (dB). Hoe hoger de waarde is, hoe beter de geluiden worden geïsoleerd. Voor standaard dubbel glas geldt een RW waarde van 29 dB. Door glas geluidsisolerend te maken kan deze waarde oplopen tot wel 50dB.

Dit zijn de voordelen van geluidswerend glas

Het geluidsarm maken van een ruimte door middel van geluidswerend glas heeft meerdere voordelen voor u en uw werknemers:

  • Meer rust op de werkplek
  • Hogere concentratie
  • Verbetering van de productiviteit
  • Meer werkgeluk en welbevinden

Het akoestisch comfort in een ruimte verhoogt enorm door het aanbrengen van geluidswerend glas. Dit zorgt voor meer rust op de werkvloer. Ook bevordert het de concentratie en daarmee de productiviteit van u en uw personeel. Door deze verbeteringen wordt meer werkgeluk en welbevinden ervaren, wat weer bijdraagt aan de gezondheid van uw personeel.

System Flex voor al uw geluidswerend glas

Bent u benieuwd naar wat geluidsisolerend glas voor uw ruimte kan betekenen? Bij System Flex hebben we jarenlange ervaring met het aanbrengen hiervan in onder andere kantoorpanden, hotels en gemeentehuizen.
Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden die wij u bieden. Naast het plaatsen van geluidswerend glas kunt u bij ons terecht voor het totale plaatje betreffende inrichting van uw ruimte. Zo ontwerpen, produceren en leveren wij ook diverse soorten wand- en plafondsystemen. Wij gaan graag het gesprek en de uitdaging aan om samen met u de perfecte werkruimte te realiseren. Zien wij u binnenkort?