Metal stud wanden

Wilt u een grote ruimte opdelen in meerdere losse ruimtes of een altijd koude muur afschermen? Ontdek dan de metal stud wanden van System Flex. Metal stud wanden zijn niet dragende binnenwanden, opgebouwd uit metalen profielen met daar tegenaan beplating geschroefd. Deze vaste scheidingswanden worden gekenmerkt door de hoge brandwerendheid en geluidsisolatie. Niet alleen zorgen metal stud voorzetwanden voor een betere akoestiek, ze verbeteren tegelijkertijd de isolatie. Zo heeft u geen last meer van storende geluiden of koude muren.

snelle montage van metal stud wanden

Metal stud wanden staan bekend om hun gemakkelijke, snelle montage. Met metal stud wanden kunt u uw ruimte op een snelle en simpele manier precies zo inrichten zoals u dat wilt. Of u nu een grote ruimte in meerdere ruimten wilt verdelen, een enkele scheidingswand wilt plaatsen of een verouderde buitenmuur beter wilt isoleren met een voorzetwand. De lichtgewicht metalen profielen en gipsplaten zijn gemakkelijk op maat te maken. Na het plaatsen van het geraamte en de panelen, kan de wand gevuld worden met isolatie. Het soort isolatie kan afhankelijk zijn van het doel van de isolatie; geluidsisolerend, thermische isolatie of allebei. Metal stud wanden zijn daarnaast ook geschikt voor natte ruimten door bijvoorbeeld watervaste panelen te gebruiken.

 

mogelijkheden van een metal stud wand

De metal stud wanden (MS) kunnen gemakkelijk worden afgewerkt door de naden te voorzien van een gaasband of papierband. Nadat de MS wand is geplaatst kan deze worden afgewerkt als iedere andere normale wand door een schilder of stukadoor. De wand kan namelijk met bijna alle soorten wandbekleding worden afgewerkt. Metal stud wanden zijn verder prima te combineren met andere systemen als glaswanden, systeemwanden, akoestische plafondeilanden en systeemplafonds. Het plaatsen van raam en/of deurkozijnen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Voordelen van een metal stud wand

  • Snelle montage 
  • Eenvoudig te isoleren
  • Voor alle ruimtes, zowel droog als nat
  • Afwerking geheel naar eigen keuze
  • Geluiddempend en brandvertragend

Heeft u een uitdaging voor ons?

klanten aan het woord

Boatex Beheer

''De korte lijntjes binnen het bedrijf zorgen voor een snelle reactie en efficiënte aanpak.''

VVS Group

''Top service, kwaliteit en boven alles perfecte communicatie.''

Caransa groep

''De medewerkers van System Flex denken met ons mee. Samen ontzorgen wij de klant!''

van a tot z geregeld

System Flex is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van metal stud wanden. We adviseren u graag over het belang van de algehele uitstraling, akoestiek en brandveiligheid voor uw kantoor. Van begin tot eind wordt u begeleid door onze specialisten, van het inmeten tot het plaatsen. Doordat we het hele productieproces in eigen hand hebben, zijn we in staat om snel op uw wens in te spelen en flexibel met u mee te bewegen. Ontdek de oneindige mogelijkheden met metal stud wanden!

Veel gestelde vragen

Een systeemwand is een wand die men kan demonteren en op een andere plaats kan hermonteren. Deze wand is snel te monteren, gelijk afgewerkt, duurzaam, goede geluidsisolatie, cradle to cradle ( C2C) gecertificeerd, licht in gewicht. Indien men een systeemwand demonteert en niet meer gebruikt, kan deze gerecycled (99,9%)worden of een herbestemming krijgen op een andere locatie.

Een dichte systeemwand begint bij € 80,00 per m² tot € 130,00 per m². Een glaswand begint bij € 180,00 per m² (meest verkochte type in Nederland) tot € 450,00 per m². De deuren komen daar apart nog bij. M² wordt niet over de deuren heen gerekend.

Een glaswand begint bij 26mm, dan 30mm en anders 100mm.

Dichte wanden zijn meestal 100mm dik. Dit heeft als voordeel dat er makkelijk technische installaties in deze wanden verwerkt kunnen worden.

Een metal stud wand is een snel te bouwen wand. Hij is licht in gewicht, heeft een hoge geluidsreductie en heeft een aantoonbare brandwerendheid. Enkel beplaat 30min BRW en dubbel 60min BRW. Wij adviseren metal stud wanden indien deze in de toekomst niet verplaatst moeten worden. Te denken valt aan toiletgroepen, kamerscheidende wanden in woningen, hotels, ziekenhuizen of brandwerende scheidingen.

Indien men wel aanpassingen in de toekomst verwacht, dan kan men beter voor een dichte systeemwand kiezen.

Een metal stud wand bestaat uit C-en U profielen. Men monteert eerst de U-profielen op de grond en tegen het plafond. In de U-profielen worden de C-stijlen gemonteerd. Deze komen meestal 600 mm uit elkaar te staan. Tegen deze C-stijlen worden de gipsplaten gemonteerd. Eerst aan 1 zijde (soms dubbel beplaat). Dan wordt er tussen de C-stijlen een minerale wol aangebracht. Vervolgens wordt de andere zijde beplaat. Deze beplating wordt 600mm versprongen gemonteerd t.o.v. de andere zijde. Daarna wordt de wand afgesmeerd, meestal in klasse B (behang of sausklaar). Klasse A is de hoogste afwerkingsklasse. Deze klasse is alleen te realiseren bij een dubbel beplate wand (aan beide zijden van de wand 2 gipsplaten ook hier weer 600 mm verspringend van elkaar).

Deze beginnen rond de € 50,00 per m², afhankelijk van de hoogte, stootvastheid, brand eis of geluidseis kan deze oplopen naar € 100,00 per m². Metal stud wanden worden vaak bruto over de sparingen heen gemeten. Deze wanden zijn in de toekomst niet verplaatsbaar en arbeidsintensief om te recyclen. Echter zijn ook deze wanden voor 99,9% recyclebaar.