Metal stud wanden

Wilt u een grote ruimte opdelen in meerdere losse ruimtes of een altijd koude muur afschermen? Ontdek dan de metal stud wanden van System Flex. Metal stud wanden zijn niet dragende binnenwanden, opgebouwd uit metalen profielen met daar tegenaan beplating geschroefd. Deze vaste scheidingswanden worden gekenmerkt door de hoge brandwerendheid en geluidsisolatie. Niet alleen zorgen metal stud voorzetwanden voor een betere akoestiek, ze verbeteren tegelijkertijd de isolatie. Zo heeft u geen last meer van storende geluiden of koude muren.


Bekijk onze plafondsystemen

Snelle montage van metal stud wanden

Metal stud wanden staan bekend om hun gemakkelijke, snelle montage. Met metal stud wanden kunt u uw ruimte op een snelle en simpele manier precies zo inrichten zoals u dat wilt. Of u nu een grote ruimte in meerdere ruimten wilt verdelen, een enkele scheidingswand wilt plaatsen of een verouderde buitenmuur beter wilt isoleren met een voorzetwand. De lichtgewicht metalen profielen en gipsplaten zijn gemakkelijk op maat te maken. Na het plaatsen van het geraamte en de panelen, kan de wand gevuld worden met isolatie. Het soort isolatie kan afhankelijk zijn van het doel van de isolatie; geluidsisolerend, thermische isolatie of allebei. Metal stud wanden zijn daarnaast ook geschikt voor natte ruimten door bijvoorbeeld watervaste panelen te gebruiken.

Mogelijkheden van een metal stud wand

De metal stud wanden (MS) kunnen gemakkelijk worden afgewerkt door de naden te voorzien van een gaasband of papierband. Nadat de MS wand is geplaatst kan deze worden afgewerkt als iedere andere normale wand door een schilder of stukadoor. De wand kan namelijk met bijna alle soorten wandbekleding worden afgewerkt. Metal stud wanden zijn verder prima te combineren met andere systemen als glaswanden, systeemwanden, akoestische plafondeilanden en systeemplafonds. Het plaatsen van raam en/of deurkozijnen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Voordelen van een metal stud wand

  • Snelle montage 
  • Eenvoudig te isoleren
  • Voor alle ruimtes, zowel droog als nat
  • Afwerking geheel naar eigen keuze
  • Geluidsdempend en brandvertragend

Neem contact op

Van A tot Z geregeld

System Flex is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van metal stud wanden. We adviseren u graag over het belang van de algehele uitstraling, akoestiek en brandveiligheid voor uw kantoor. Van begin tot eind wordt u begeleid door onze specialisten, van het inmeten tot het plaatsen. Doordat we het hele productieproces in eigen hand hebben, zijn we in staat om snel op uw wens in te spelen en flexibel met u mee te bewegen. Ontdek de oneindige mogelijkheden met metal stud wanden!