akoestische plafond

De ruimte waarin we werken moet goed voelen. Of we ons nu moeten concentreren, een serieus gesprek moeten voeren of elkaar willen inspireren. Een goede akoestiek speelt daarin een grote rol. Geluid beïnvloedt namelijk de gemoedstoestand, de productiviteit en het welzijn van mensen. Daarom kunt u bij ons niet alleen terecht voor systeemwanden, maar ook voor akoestische plafondeilanden. Met de akoestische plafondeilanden van System Flex vermindert u een hinderlijke galm, worden geluidsniveaus comfortabel en wordt geluidsoverdracht tussen werkplekken gereduceerd. Storende geluiden van telefonerende collega’s worden gedempt en het concentratieniveau verhoogd. Zo creëert u in iedere omgeving een fijne werkplek. 

Verbeter de akoestiek in uw kantoor

In stille ruimtes werkt ons geheugen beter en is de focus langer. Met te veel afleiding kunnen we complexe taken niet goed uitvoeren. Het verbeteren van de geluidsomgeving in een kantoortuin zorgt dus voor minder afleiding en stress. De akoestische plafondeilanden van System Flex hebben een sterke geluidsdemping, waardoor er minder last is van naklank in de ruimte. Zeker wanneer collega’s een meeting hebben of hun weekend bespreken. Maar een kantoor is meer dan een plek waar alleen gewerkt wordt. Het is ook een representatie van het eigen merk. Een slechte akoestiek op kantoor heeft een negatieve invloed op de beleving van een gebouw. Wanneer de akoestiek op kantoor goed is, heeft dit een positief effect op de tevredenheid van werknemers én bezoekers.

De voordelen van een akoestisch plafond

  • Productieve en gezonde werkplek

Een goede akoestische omgeving zorgt voor minder vermoeidheid, minder stress en uiteindelijk minder ziekteverzuim. 

  • Privacy

Door geluid beter te dempen kan geluid zich minder goed verspreiden. Zo hebben medewerkers minder directe hinder van elkaar.

  • Verlaagd geluidsniveau

Het geluidsniveau in de ruimte wordt verminderd. Geluid draagt hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

  • Betere verstaanbaarheid

Galm en akoestiek worden verbeterd. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid.

Heeft u een uitdaging voor ons?

klanten aan het woord

Boatex beheer

''De korte lijntjes binnen het bedrijf zorgen voor een snelle reactie en efficiënte aanpak.''

VVS Group

''Top service, kwaliteit en boven alles perfecte communicatie.''

Caransa groep

''De medewerkers van System Flex denken met ons mee. Samen ontzorgen wij de klant!''

Wat zijn akoestische plafondeilanden?

Akoestische plafondeilanden zijn vrijhangende, geluiddempende panelen. Deze eilanden  verminderen galm en verhogen ze de spraakverstaanbaarheid. Omdat ze vrij hangen, kunnen ze aan beide zijden geluidsgolven opvangen. De ruimte tussen het plafondeiland en bouwkundig plafond zorgt voor extra geluidsabsorptie door het paneel, waardoor u minder materiaal nodig heeft dan bij een volledigsysteemplafond. Plafondeilanden hebben als extra voordeel dat er plaatselijk gedempt kan worden, zelfs op de wand.

Veel ontwerpmogelijkheden

Plafondeilanden zijn een perfecte oplossing wanneer een wand tot wand systeemplafond niet mogelijk is, of als er geen wens is om de ruimte op te delen met akoestische scheidingswanden. Akoestische plafonds bieden hier een uitkomst. Met de minimalistische look speelt het plafondeiland in op zowel functionaliteit als sfeer.

Een akoestische plafond op maat

Wilt u ook de akoestiek op uw kantoor verbeteren? We bieden praktische en hoogwaardige oplossingen voor bijna alle akoestische problemen in een kantooromgeving. Of u nu een hotel opent in Rotterdam of een kantoor in Amsterdam; we geven advies op maat en leveren door heel Nederland. We adviseren u graag over het belang van de algehele uitstraling, akoestiek en brandveiligheid. Van begin tot eind wordt u begeleid door onze specialisten, van het inmeten tot het plaatsen. Doordat we het hele productieproces in eigen hand hebben, zijn we in staat om snel op uw wens in te spelen en flexibel met u mee te bewegen. Met als resultaat uw ideale kantoorinrichting!

Veel gestelde vragen

Een systeemplafond heeft als voordeel dat de akoestiek in een ruimte verbetert, lichtopbrengst ( mits wit uitgevoerd) verbetert, en dat het goedkoper is dan geen systeemplafond, Dit omdat men anders een duurdere installatie moet aanbrengen (alles is zichtwerk) en extra maatregelen voor de akoestiek en meer verlichting moet aanbrengen voor dezelfde lichtopbrengst per m².

Systeemplafonds beginnen vanaf € 35,00 per m², indien men een betere kwaliteit plafond wil, komt er zo’n € 3,00 per m² bij. Een doorzak plafond begint bij € 45,00 per m². Een verdekt systeemplafond begint bij € 65,00 per m².