Systeemwanden

Een systeemwand is een wand die men kan demonteren en op een andere plaats kan hermonteren. Deze wand is snel te monteren, gelijk afgewerkt, duurzaam, goede geluidsisolatie, cradle to cradle ( C2C) gecertificeerd, licht in gewicht. Indien men een systeemwand demonteert en niet meer gebruikt, kan deze gerecycled (99,9%) worden of een herbestemming krijgen op een andere locatie.

Een dichte systeemwand begint bij € 80,00 per m² tot € 130,00 per m². Een glaswand begint bij € 180,00 per m² (meest verkochte type in Nederland) tot € 450,00 per m². De deuren komen daar apart nog bij. M² wordt niet over de deuren heen gerekend.

Een glaswand begint bij 26mm, dan 30mm en anders 100mm.

Dichte wanden zijn meestal 100mm dik. Dit heeft als voordeel dat er makkelijk technische installaties in deze wanden verwerkt kunnen worden.

Glazen wanden beginnen bij € 180,00 per m².

Een glasdeur met kozijn, scharnieren en deurbeslag begint bij € 850,00 per m² geleverd en gemonteerd op locatie.

Een dichte deur met kozijn, scharnieren en deurbeslag begint bij € 800,00 per m² geleverd en gemonteerd op locatie.

Een kader deur met kozijn, scharnieren en deurbeslag begint bij € 900,00 per m² geleverd en gemonteerd op locatie.

Systeemplafonds

Een systeemplafond heeft als voordeel dat de akoestiek in een ruimte verbetert, lichtopbrengst ( mits wit uitgevoerd) verbetert, en dat het goedkoper is dan geen systeemplafond, Dit omdat men anders een duurdere installatie moet aanbrengen (alles is zichtwerk) en extra maatregelen voor de akoestiek en meer verlichting moet aanbrengen voor dezelfde lichtopbrengst per m².

Systeemplafonds beginnen vanaf € 35,00 per m², indien men een betere kwaliteit plafond wil, komt er zo’n € 3,00 per m² bij. Een doorzak plafond begint bij € 45,00 per m². Een verdekt systeemplafond begint bij € 65,00 per m².

Metal stud wanden

Een metal stud wand is een snel te bouwen wand. Hij is licht in gewicht, heeft een hoge geluidsreductie en heeft een aantoonbare brandwerendheid. Enkel beplaat 30min BRW en dubbel 60min BRW. Wij adviseren metal stud wanden indien deze in de toekomst niet verplaatst moeten worden. Te denken valt aan toiletgroepen, kamerscheidende wanden in woningen, hotels, ziekenhuizen of brandwerende scheidingen.

Indien men wel aanpassingen in de toekomst verwacht, dan kan men beter voor een dichte systeemwand kiezen.

Een metal stud wand bestaat uit C-en U profielen. Men monteert eerst de U-profielen op de grond en tegen het plafond. In de U-profielen worden de C-stijlen gemonteerd. Deze komen meestal 600 mm uit elkaar te staan. Tegen deze C-stijlen worden de gipsplaten gemonteerd. Eerst aan 1 zijde (soms dubbel beplaat). Dan wordt er tussen de C-stijlen een minerale wol aangebracht. Vervolgens wordt de andere zijde beplaat. Deze beplating wordt 600mm versprongen gemonteerd t.o.v. de andere zijde. Daarna wordt de wand afgesmeerd, meestal in klasse B (behang of sausklaar). Klasse A is de hoogste afwerkingsklasse. Deze klasse is alleen te realiseren bij een dubbel beplate wand (aan beide zijden van de wand 2 gipsplaten ook hier weer 600 mm verspringend van elkaar).

Deze beginnen rond de € 50,00 per m², afhankelijk van de hoogte, stootvastheid, brand eis of geluidseis kan deze oplopen naar € 100,00 per m². Metal stud wanden worden vaak bruto over de sparingen heen gemeten. Deze wanden zijn in de toekomst niet verplaatsbaar en arbeidsintensief om te recyclen. Echter zijn ook deze wanden voor 99,9% recyclebaar.

Cradle to cradle wanden

Cradle to Cradle wanden zijn wanden die je kunt demonteren en hergebruiken. Ze kunnen worden gebruikt voor andere projecten maar ook voor hele andere doeleinden in allerlei sectoren.. Hiermee wordt de waarde van het product groter, worden er geen nieuwe ruwe grondstoffen gebruikt en werkt System Flex dus met klanten, organisaties en zelfstandigen op een innovatieve manier samen voor een circulaire economie. Niet voor niets heeft System Flex het Cradle2Crade keurmerk!

Cradle to Cradle zorgt ervoor dat producten oneindig kunnen worden hergebruikt of onschadelijk kunnen worden afgebroken.

Helaas nog niet, momenteel kunnen wij de kleuren wit en zwart leveren. Er komen wel nieuwe kleuren aan, maar deze zijn nog in de testfase.

Scheidingswanden

Met de akoestische scheidingswanden en plafondeilanden van System Flex verminder je een hinderlijke galm, worden geluidsniveaus comfortabel en wordt geluidsoverdracht tussen werkplekken gereduceerd. Storende geluiden van telefonerende collega’s worden gedempt en het concentratieniveau verhoogd. Zo creëer je in iedere omgeving een fijne werkplek.

Het glas is speciaal gelaagd en wordt voorzien van geluidswerende folie. De folie is doorzichtig en licht doorlatend. De folie weerkaatst de trillingen die door het geluid worden veroorzaakt. Dit geldt niet alleen voor geluiden van binnenuit maar ook vanuit de buitenwereld.

Iedere onderneming die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt, kan in principe gebruikmaken van de MIA/VAMIL. Een ondernemer komt in aanmerking voor de MIA/VAMIL als de investering voldoet aan de volgende vijf voorwaarden:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst;
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt;
  • De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel;
  • Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn;
  • Voor hetzelfde bedrijfsmiddel kan geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk worden verkregen.

System Flex heeft eigen moswanden ontwikkeld met platmos. Ons platmos is een mossoort die luxe uitstraalt en daarmee elk interieur en kantoorinrichting verrijkt. Ook kunt u de moswand prachtig combineren met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo. Het is 100% natuurlijk, heeft geen onderhoud en belichting nodig, neemt weinig plaats in beslag en is hypoallergeen. Er zijn genoeg gezonde en groene redenen om vandaag nog te kiezen voor een moswand op uw kantoor.

System Flex

Afbouwkeur heeft een duidelijk ledenoverzicht op hun website. Hier staan zo’n 190 stukadoors, vloeren- en terrazzo specialisten, blokkenstellers en plafond- en wandmontage bedrijven in. Door een bedrijfsnaam, plaats of provincie in te voeren vind je makkelijk een erkend bedrijf in de buurt.

Op zoek naar een vakman voor een plafond, scheidingswand of room divider klus? Neem vrijblijvend contact met ons op.