Urban Mining

Hergebruik, circulaire economie en recycling, dat zijn ongetwijfeld termen die u bekend in de oren klinken. In het kader van duurzaamheid moeten we de afvalberg die we als mensheid creëren verminderen, en dit geldt niet alleen voor plastic, maar ook voor andere materialen zoals glas, hout en beton. Urban Mining is een term die opkomt als een oplossing, en het bewustzijn over de noodzaak hiervan groeit gestaag. Als u wilt bijdragen aan een betere planeet door te kiezen voor System Flex, vraagt u zich wellicht af wat Urban Mining voor ons betekent. Wij leggen het u graag uit!

Vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen?

Neem contact op


Wat is Urban Mining?

De letterlijke vertaling van Urban Mining is stedelijke mijnbouw. In de praktijk is het een opkomend concept dat zich richt op het hergebruik van waardevolle materialen en grondstoffen uit stedelijke gebieden. Dit betrof in eerste instantie voornamelijk het recyclen van elektronisch afval. Tegenwoordig worden gebouwen die moeten worden gesloopt op zodanige wijze ontmanteld dat de materialen en onderdelen zoveel mogelijk opnieuw kunnen worden gebruikt of als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Urban Mining is dus een vorm van recyclen van stedelijk afval en levert een grote bijdrage aan een circulaire economie.

Dit zijn de voordelen van Urban Mining

  • Vermindering van afval en vervuiling
  • Energiebesparing
  • Duurzaam
  • Besparing van ruimte

Door het toepassen van Urban Mining vermindert de noodzaak om nieuwe grondstoffen te winnen. Dit is positief voor het milieu en zorgt ervoor dat de hoeveelheid afval vermindert. Hergebruik van grondstoffen kost veel minder energie dan het delven uit nieuwe bronnen. Dit heeft weer een positieve uitwerking op de uitstoot van broeikasgassen.

Urban Mining helpt bij het efficiënter gebruik van stedelijke gebieden. Door het slopen van gebouwen en het opnieuw gebruiken van ruimte en materialen is het minder noodzakelijk om nieuwe grondgebieden te ontwikkelen.

Wat betekent Urban Mining voor System Flex?

Vanzelfsprekend willen wij bij System Flex ook ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. In de afbouwsector, waartoe System Flex behoort, worden diverse materialen reeds hergebruikt. Zo zijn glazen wanden en puien uitermate geschikt om opnieuw te gebruiken. Bovendien wordt op het hergebruik van beton niet alleen enorm op grondstoffen, maar ook op kosten bespaard. Wist u dat wel 90% van al het sloopafval in de bouw kan worden hergebruikt? Met het toepassen van Urban Mining zetten we dus een grote stap op weg naar een circulaire economie.

Gerecyclede systeemwanden van System Flex

Is uw bedrijfsruimte toe aan een nieuwe inrichting? Met de systeemwanden en plafondsystemen van System Flex richten wij iedere ruimte in naar uw wensen en voorkeuren. Geef uw kantoorruimte, horecagelegenheid of leslokalen een nette uitstraling en een betere akoestiek.

System Flex ontwikkelt en produceert producten uit duurzame materialen en maakt hierbij onder meer gebruik van grondstoffen die voortkomen uit Urban Mining projecten. Op deze manier willen wij onze bijdrage leveren aan een duurzamere en leefbare toekomst. Doet u met ons mee?