Bouw beleving: Blue hotel on a lonely highway

Bouw beleving: Blue hotel on a lonely highway

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

Vandaag neem ik jullie mee naar een visuele verrassing. Het felblauwe Fletcher hotel aan de A2 bij Amsterdam. Het hoge cilindervormige gebouw doet denken aan een futuristische kerk in de magische onderwaterstad Atlantis. Zou Chris Isaak hierover zingen in zijn hit 'Blue Hotel' uit 1986? Hoewel de A2 niet meer zo eenzame snelweg is als in het lied, blijft het hotel zeker de moeite waard om te bezoeken.

De gevel van het hotel heeft een mythische uitstraling die zich naadloos doortrekt naar de binnenkant. De entree is majestueus, met hoge plafonds en glanzende marmeren vloeren. De lobby geeft door het gebruik van verschillende soorten verlichting een gevoel van oneindigheid. Moderne en klassieke elementen vermengen zich op weelderige wijze in deze ruimte. De glinsterende kroonluchters verwijzen naar de grandeur van weleer, terwijl de slanke, eigentijdse meubels een moderne touch geven. De imposante planten naast de entree zorgen voor het kleurrijke accent wat deze ruimte nodig heeft.

 

De buitenkant van het Fletcher Hotel heeft de vorm van een cilinder en daar blijft het niet bij. Binnen gaan ze nog een stapje verder; zelfs de piano, lampen en zitjes hebben een ronde vorm. De kamers hebben cirkelvormige ramen en er is een prachtige cilinderdouchecabine in het midden van de kamer geplaatst. Een absolute ensuite ervaring! De kamers stralen rust en verfijning uit door het gebruik van zachte kleuren en luxe stoffen. De bedden zijn voorzien van zachte kussens en dekbedden, waardoor je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een goede nachtrust.

Het restaurant is werkelijk een culinair juweeltje, waar de prachtige inrichting perfect aansluit bij de heerlijke gerechten die worden geserveerd. Dankzij de grote ramen is het interieur doordrenkt met natuurlijk licht en kan men genieten van een adembenemend uitzicht op de stad. Het is dé plek bij uitstek om te genieten van een heerlijk diner, een goed glas wijn en aangenaam gezelschap.

De glazen façade met blauwe stippen zorgt voor een unieke uitstraling van het gebouw, die verandert naargelang de stand van de zon. 's Avonds wordt de gevel van binnenuit verlicht, wat een adembenemend effect heeft. Binnen zorgen de stippen voor verrassende tekeningen op de vloer en het bubbels plafond weerspiegelt de sfeer van een Atlantisch paradijs perfect.

Het Fletcher Hotel in Amsterdam is een waar architectonisch meesterwerk. Het interieur is werkelijk buitengewoon en laat je hart sneller kloppen bij het aanschouwen van de pracht en praal.

System Flex

Ontdek de op maat gemaakte douchecabines en wanden én plafonds van System Flex in het Fletcher Hotel in Amsterdam! We hebben zelfs oplossingen gevonden voor de uitdaging van het werken in een cilindervormig ontwerp. Klik hier om te zien hoe we dit hebben aangepakt.