Bouw Beleving: Gedetailleerd denkwerk

Bouw Beleving: Gedetailleerd denkwerk

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

Het bedrijventerrein de Hoef in Amersfoort combineert bedrijvigheid en architectuur op een bruisende manier. Het ligt vlakbij het groene recreatiepark het Waterwingebied, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de horizon. De moderne gebouwen zijn een weerspiegeling van ambitie en vooruitgang van de ondernemers die er gevestigd zijn en vormen een indrukwekkend geheel dat uitnodigt tot verkenning en ontdekking.

Vandaag neem ik jullie mee naar de Basicweg 12. Een kantoorgebouw wat volledig wordt verhuurd aan drie huurders. Het ontwerp van het gebouw trekt ongetwijfeld de aandacht van voorbijgangers. Wie hierna binnen stapt zal stilstaan bij bijzondere details in het interieur. Laten we dit samen eens bekijken. 

Bij binnenkomst wordt je snel wegwijs gemaakt door slimme digitale bewegwijzering. Wie omhoog kijkt ziet het indrukwekkende trappenhuis wat volledig natuurlijk wordt verlicht door de zon via het gigantische raam aan de voorzijde van het gebouw. Dit raam zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid. Het is alsof je de hemel vanuit het trappenhuis kunt aanraken.

De lunchruimte is net zo indrukwekkend. Om een kalmerende en inspirerende sfeer te creëren is er zorgvuldig nagedacht over het kleurenpalet. De lichtblauwe tinten geven vertrouwen en de variatie van pasteltinten geven een frisse en huiselijke touch. De meubels zijn speels en modern, maar toch comfortabel en uitnodigend. Natuurlijke materialen zoals hout en glas zorgen voor een harmonieus geheel.

Maar het zijn de details die dit gebouw zo bijzonder maken, zoals de vloerbedekking die terug komt in iedere ruimte in verschillende (vijftig?) tinten grijs. Of ontdek de subtiele maar effectieve verlichting die de ruimte tot leven brengt. Bovendien heeft elke ruimte zijn eigen kleuraccent, die terug te zien is in de details.

Het gebouw aan Basicweg 12 is niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek om te ontspannen en te creëren. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen, brainstormsessies en individueel werk. Elk van deze ruimtes is ontworpen met een specifiek doel in gedachten, waardoor ze allemaal een eigen karakter hebben.

Maar wat dit gebouw echt onderscheidt van andere kantoorgebouwen, is de manier waarop het de natuur naar binnen brengt. De planten en bloemen zorgen voor een gevoel van rust en sereniteit. Dit is een plek waar creativiteit en productiviteit samenkomen.

 

System Flex

Door het hele gebouw zijn Systeemwanden – en plafonds van System Flex gebruikt. System Flex zorgt altijd voor een strak afgewerkte en unieke wand door bijvoorbeeld een zelfontworpen folie te gebruiken voor de glazen wanden. Hierdoor wordt het design van het interieur doorgetrokken in de wanden. Meer weten over dit bijzondere kantoorpand? Klik hier.

Fotograaf: Melanie Samat

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd