Bouw Beleving: Briggs is jouw huiskamer 2.0 in een raketlanceerbasis🚀

Bouw Beleving: Briggs is jouw huiskamer 2.0 in een raketlanceerbasis🚀

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

Vandaag nemen we je mee naar het imposante Briggs op de Van Deventerlaan in Utrecht, een gebouw dat in 2018 werd opgeleverd en voldoet aan alle eisen voor een perfecte werk-privé balans. Het kantoorpand is gevestigd in het bedrijvengebied Papendorp in het bruisende Utrecht en valt niet alleen op vanwege zijn gigantische omvang. Het is vooral de vorm die aandacht trekt. Het gebouw heeft namelijk wat weg van een raketlanceerbasis. Dit zou mogelijk een knipoog kunnen zijn naar startups, aangezien het pand de ideale plek lijkt om een bedrijf te lanceren. De binnenkant van het pand is ook zeer indrukwekkend en biedt ruimte voor creativiteit.

We lopen naar binnen en je ervaart direct een warme en professionele sfeer waarbij werk en leven gecombineerd wordt. De ruime entreehal, ook wel het Sociaal Hart genoemd, is voorzien van comfortabele zitgelegenheid en heeft een eigentijdse uitstraling door het gebruik van rijke materialen en kleuren, inclusief gigantische bomen die in het loungegedeelte zijn geïntegreerd. Hout is veelvuldig gebruikt in het ontwerp en geeft een luchtige en uitnodigende sfeer. Het is vergelijkbaar met een Scandinavisch design woonkamer. De hoogwaardige materialen en details zullen zeker aanspreken bij interieurfanaten. De entreehal is een perfecte plek om klanten te ontvangen of even te ontspannen tussen het werken door. Eigenlijk is de lobby van Briggs jouw woonkamer, maar dan 2.0.

 

In het midden van de lobby bevindt zich een architectonische zit-trap. De trap brengt je niet alleen naar de eerste verdieping waar de kantoren zich bevinden. Het is tevens een speelse tribune waar je kunt ontspannen terwijl je uitkijkt over de gehele entreehal. Geniet ondertussen van een heerlijke barista-koffie van de nabijgelegen koffiebar.  

De vergaderzalen zijn ruim en uitgerust met moderne technologieën om presentaties en vergaderingen soepel te laten verlopen. Er zijn bijzondere accenten toegevoegd om een huiselijke sfeer te creëren, zoals leuke schilderijtjes, een trendy behang, Nuancevolle kunstobjecten en vloerkleedjes in organische vormen. Ook de pingpongtafel mag niet ontbreken.

 

Laten we verder praten over het 'leven' in Briggs. Naast werken kun je er van alles doen. Zo biedt Briggs alles wat je in het dagelijks leven nodig hebt, zoals eten van de Grab & Go bar of een uitgebreide lunch in het Life-cooking restaurant. Daarnaast kun je ook sporten in de inhouse sportschool, dus zeg dat fitnessabonnement maar op. Het kantoorpand van Briggs is bovendien 24/7 toegankelijk, dus je kunt er op elk moment van de dag terecht. Handig als je een nachtelijke creatieve uitspatting hebt! The sky is not the limit bij Briggs

 

 

System Flex

Op meerdere verdiepingen kun je zowel glaswanden als dichte wanden van System Flex tegenkomen. Er is gebruikt gemaakt van Flex Light en Flex Stud wanden. De vintage kaderdeuren maken het geheel af. De grote uitdagingen waren te vinden in de verschillende plafonds die we hier hebben mogen realiseren. Zo vindt u in het entreegebied een groot verdekt plafond van Rockfon. Doordat alle wanden een andere schuinte hebben, was het de uitdaging om dit visueel recht erin te maken. Daarnaast werden er grote bomen geplaatst die door het plafond heen steken. Dit ziet er prachtig uit!

Dit project heeft System Flex in opdracht gemaakt van Ditt Officemakers