Bouw Beleving: The Lobby Rijswijk - Welcome to the jungle

Bouw Beleving: The Lobby Rijswijk - Welcome to the jungle

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

Entrée: het elf verdiepingen tellende meesterwerk van interieurschap. We zijn dit keer in Rijswijk en ontdekken hier de kantoorruimtes van The Lobby. Volgens The Lobby is dit dé plek om met trots relaties en potentiële klanten uit te nodigen. We nemen een kijkje en waar anders begin je dan in de lobby? Door de enorme raampartijen in het plafond heeft het wat weg van een kas. Het eerste wat dan ook opvalt is het natuurlijke licht dat de hoge inkomsthal binnendringt. Het zonlicht vormt zich als een dansend spel op de prachtige velvet meubels. Het pumpkin orange van de koninklijke stoelen contrasteert geweldig met de gigantische kerstgroene poef in het midden van de hal. We zijn er inmiddels achter dat hout en glas een geweldige combinatie zijn, maar The Lobby brengt deze combi naar een hoger niveau. Letterlijk en figuurlijk, want het glas en hout zijn tot aan het hoogste niveau (lees: elf) te vinden.

Wie zich even in wat minder licht wil begeven, verplaatst zich naar een van de overdekte zithoeken. Een vierkant platform met tropische hangplanten zweeft boven het hoofd en trakteert je op wat schaduw. Helemaal donker zal het nooit worden in The Lobby, want uit het groen verschijnen hier en daar een aantal balvormige lampen, die sfeervol gedimd licht geven. Dit jungleplatform in de lobby is echter slechts een zwevend moestuintje vergeleken bij het oerwoud dat zich in de kantoren bevindt

 

We lopen de gigantische trap op die in een paleis niet zou misstaan. Uitkijkend naar de hemel, maar voordat je daar bent, ga je nog even naar links. De groene accenten gaan nog even door. Het groen is in elke ruimte terug te vinden, of het nu gaat om een kleur tegen de muur, een kek behangetje, groen tapijt, of een beplant wandje. No Scene without green! Voor de plezierige overkill aan groen en jungle moet je echt naar de vergaderruimte. Hier komt alles wat het gehele interieur moet voorstellen bijeen met planten aan het plafond, planten tegen de muur, rieten lampen en een fotobehang van een oerwoud inclusief waterval. En vergeet het aapje in de hoek niet… Eén ding is zeker: The Lobby neemt "groen zorgt voor productiviteit" erg serieus!

Wat zo bijzonder is aan The Lobby, is dat er verschillende huurders in het pand zitten, waardoor je te maken krijgt met verschillende smaken. Toch wijzen alle neuzen dezelfde kant op, waardoor er een eenheid ontstaat in het hele gebouw.

System Flex

In dit grote kantoorgebouw zijn veel m2 systeemwanden te vinden. Uiteraard zijn die niet overal hetzelfde, maar sluiten ze wel naadloos op elkaar aan. In deze inrichting kun je onze Flex Light 2.0, Flex Industrial en Flex Stud terugvinden. Bij de Flex Industrial is gebruik gemaakt van een driedeling. Bij deze wand zijn allerlei verschillende vlakken mogelijk, door de flexibiliteit van het design. Ook zijn onze industriële glaskaderdeuren en dichte deuren te vinden in de inrichting. De industriële glaswand is gecombineerd met een gordijn. Dit zorgt voor industriële, maar ook chique uitstraling. Daarnaast is zo een gordijn een perfecte oplossing om privacy te creëren in een kantooromgeving waar veel glas is.

Deze opdracht is gekomen vanuit Pro Property, een bedrijf waar we in het verleden ook meerdere werken voor gemaakt hebben. Dit project was een van de grotere projecten en duurde ongeveer 2,5 maand. Dit komt voornamelijk ook door de grootte van de locatie.

We zijn trots op deze fijne samenwerking en het prachtige eindresultaat! Meer weten over onze circulaire wand – en plafondsystemen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.