Bouw Beleving: The Pretty Woman Experience

Bouw Beleving: The Pretty Woman Experience

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

We zijn wederom in een hotel. Als je uitstapt op Rotterdam Centraal, dan sta je oog in oog met een soort gehard Wallstreet kantoor van beton en ijzer. Wellicht dat de Amerikaanse préséance van het gebouw het Marriott zo aantrok want sinds 2016 zijn zij hier gevestigd. De Amerikaanse keten heeft  zijn vlag mogen planten op de Milleniumtoren. Dit gebouw is de grootste skyscraper van Rotterdam en zorgt voor een waar Manhattans gevoel op Nederlandse bodem. Is de binnenkant van het hotel ook doordrongen van Amerikaans gigantisme?

Ondanks het betonnen gestalte lijkt het gebouw weliswaar goud te kleuren in de felle zon. Sommige architecten zullen de Marriott vergelijken met het Empire State Building. Dit is niet zo gek want dat was ook het idee van de Canadese ontwerpers. Hoewel het gebouw in New York drie keer zo groot is als het exemplaar in Rotterdam, is een bezoek aan de Marriott zeker de moeite waard. Eenmaal binnen maakt het niet uit aan welke kant van de oceaan je je bevindt.

Bij aankomst in het hotel word je verwelkomd door een grote en lobby met een Amerikaanse uitstraling, hoge plafonds, glanzende vloeren als spiegels en veel natuurlijk licht. Toch hebben ze het zakelijke gevoel goed kunnen mixen met een roaring twenties touch door de nabijgelegen bar, waar donker hout en gouden fluwelen stoelen zorgen voor luxe en comfort. De lobby heeft een elegante uitstraling die doet denken aan de film 'Pretty Woman', hoewel Richard Gere helaas niet inbegrepen is.

 

Maar de magie begint pas echt als je de kamers betreedt. Er is tot aan het kleinste detail gedacht tijdens het ontwerpproces. De kamer biedt de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. Het bed staat centraal in de kamer en wordt omringd door zacht licht, terwijl de ramen een panoramisch uitzicht op de stad bieden. Ook de badkamer is voorzien van alle gemakken en heeft een luxe uitstraling. Hier kun je echt ontspannen en ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Wil je een hapje eten? Dan kan je dit doen in misschien wel hét hoogtepunt van het hotel. In het restaurant kan je genieten van een heerlijke maaltijd, bereidt door één van de beste chefs van Rotterdam. Neem ondertussen de spectaculaire ruimte in je op. Ook hier komen de gouden elementen van de gevel en de lobby terug, wat een geweldige luxueuze uitstraling geeft. De combinatie met de houten elementen maken de ruimte extra sfeervol en zelfs een klein beetje huiselijk. Dat is pas een twist!

 

Kortom: wil je een echt Manhattan Penthouse ervaring met een vleugje roaring twenties en een enorme teug Amerikaanse grandeur? Dan ben je bij Marriott Hotel in Rotterdam aan het juiste adres.

System Flex

Ontdek de op maat gemaakte glaswanden en wijnkamer met grijs glas System Flex in Marriott Hotel in Rotterdam. Klik hier en ontdek wat dit project voor ons heeft gedaan.

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd