De innovatieve wereld van onzichtbaar glas

De innovatieve wereld van onzichtbaar glas

Glashelder; een definitie die eigenlijk achterhaald is. Want hoe helder is glas eigenlijk? Het kan altijd beter en helderder. Denk bijvoorbeeld aan onzichtbaar glas of ook wel ontspiegeld glas genoemd. We kennen dit glas al langer. Je vindt het terug in brillen, fotolijstjes en sommige gashaarden, maar ondanks dat we ontspiegeld glas al langer gebruiken, doen we dit nog maar beperkt. Er zijn nog zoveel manieren waar je dit glas kan toepassen en wij nemen de opties met je door.

 

Onzichtbaar glas in business

Want heb je al eens gedacht aan ontspiegeld glas als etalage voor een winkel? Of een vitrine of display voor in een museum? Door het reflecterende glas van de huidige ramen in een winkelpand kun je als winkelende klant de producten in de etalage niet goed zien. Ditzelfde geldt voor de museumbezoeker die zijn best moet doen om de historische objecten goed te kunnen zien achter de vitrine. Het enige wat je ziet is je eigen spiegelbeeld en daarvoor ga je niet aan het museum. Het spiegeleffect zorgt ervoor dat uitgestalde voorwerpen achter beglazing niet goed zichtbaar zijn. Zonde, als je al een kaartje hebt gekocht voor het museum, en helemaal jammer voor de winkelier die minder klanten binnenhaalt (tenzij je spiegels verkoopt).

Hebben winkeliers sinds het begin der etalage-tijden dan stil gestaan? Zeker niet; met kostbare lichtsystemen hebben ze geprobeerd het spiegeleffect te verminderen, maar dit was niet effectief. Ontspiegeld glas lost het probleem wél op!

Toepasbaar op verschillende plekken

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er ontspiegeld glas voor gebruiken. Denk aan showrooms, scheidingswanden en deuren, vitrinekasten voor musea, aquariums, televisiestudio’s, snackautomaten, reclamepanelen, bescherming van schilderijen, luifels, stadions, panoramahotels, restaurants, verkeerstorens en dierentuinen. Want hoe gaaf is het om naast een levensechte tijger te staan?

Hoe wordt ontspiegeld glas gemaakt?

Om ontspiegeld glas te maken moet het worden voorzien van een transparantie metaalcoating. Deze wordt onder vacuüm op het glasoppervlak aangebracht. De coating wordt op beide oppervlakken aangebracht. Hierdoor krijg je het ontspiegelede effect.

Maak je etalage onzichtbaar

AGC maakt glas in etalages onzichtbaar.

Met AGC’s Planibel Clearsight komt elk voorwerp achter glas volledig tot zijn recht. Dat is te danken aan de reflecterende eigenschappen van de beglazing: waar normaal glas 8% licht weerkaatst, beperkt Planibel Clearsight de lichtreflectie tot slechts 0,8%. Om de reflectie te minimaliseren, is de ontspiegelde beglazing voorzien van een speciale anti-reflecterende coating. Dankzij deze coating is Planibel Clearsight nagenoeg onzichtbaar voor het oog.

De belangrijkste voordelen van AGC’s ontspiegeld glas zijn:

 • Bij het gebruik van Planibel Clearsight is de lichtreflectie 10 keer lager, dan bij de toepassing van normaal glas.
 • Anti-reflecterende beglazing biedt optimaal doorzicht en maximale transparantie.
 • Planibel Clearsight geeft voorwerpen achter het glas een groter contrast en kleuren worden zo natuurlijk mogelijk weergegeven.
 • De glasplaat is voorzien van een duurzame magnetroncoating.
 • Kan verwerkt worden tot gelamineerd glas en isolatieglas.
 • De beglazing is slijtvast, krasbestendig en ecologisch duurzaam
 • Met ontspiegeld glas van AGC wordt elke etalage, vitrine en display een échte aandachtstrekker.
 • Planibel Clearsight leent zich perfect voor binnen- en buitentoepassingen.
 • Het zorgt voor meer licht in de woning, winkel of het gebouw.
 • Anti-reflectie glas verbetert het esthetische aanzicht.
 • Toepassingen van anti-reflecterend glas

Nu pas kunnen we zeggen: glashelder!

Een inspirerende plek werkt geweldig. Of we ons nu moeten concentreren, een serieus gesprek moeten voeren of elkaar willen inspireren. Het is belangrijk dat de ruimte waarin we werken goed voelt. Daarom produceert System Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle glaswanden van System Flex creëer je in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd