Geen galm en zonder gordijnen. Hoe dan?

Geen galm en zonder gordijnen. Hoe dan?

Je kent het wel, je stapt een lege ruimte in zoals bijvoorbeeld een nieuw huis of kantoorpand. Elke stap die je zet, elke woordje en elke nies galmt door de ruimte heen. Ook bij ruimtes met hoge plafonds is dit het geval zoals bijvoorbeeld een oud schoolgebouw of museum. Je hoort jezelf drie keer door de akoestiek van het gebouw. Wat doen we hieraan en hoe maken we deze ruimtes naar onze smaak?

Waarom willen we geen nagalm?

Een nagalm kan behoorlijk irritant zijn. Zeker als je met meerdere personen in één ruimte bent. Je kunt met een nagalm niet goed horen wat er wordt gezegd. Daarnaast wordt een nagalm als ongezellig en sfeerloos ervaren. Bovendien kan het zorgen voor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en concentratieproblemen. Zeker in een kantoor, waar geconcentreerd wordt gewerkt, is dit niet handig.

Wat doen we eraan?

We passen het interieur aan om de galm te verminderen. Dit doen we door vloerbedekking te plaatsen waardoor de golfbeweging van geluid wordt geabsorbeerd in het materiaal. Een vloerdekking maakt de klankkleur warmer. Daarnaast hangen we gordijnen op, want ook deze helpen goed tegen galm omdat er hierdoor een laag tussen het glas en ruimte zit. Het geluid kan zo niet weerkaatsen tegen het harde glas maar wordt opgevangen door een geluiddempende stof.  

Het enige probleem is dat trends en smaak veranderen. Vloerbedekking heeft plaats gemaakt voor strakke betonvloeren, gietvloeren of houten vloeren en dikke gordijnen zijn vervangen door rolgordijnen of vouwgordijnen en soms zelfs helemaal geen gordijnen. Het geeft een strakke uitstraling en steeds meer mensen kiezen hiervoor. Erg mooi maar de nagalm wordt hier niet minder op. Wat kunnen we nog meer doen om de galm uit de kamer te krijgen?

Akoestische scheidingswand

Je kunt kiezen voor een akoestische scheidingswand in de ruimte. De wanden zorgen voor een maximale geluidsabsorptie. Daarnaast is een scheidingswand ook een aanwinst voor je interieur. Een scheidingswand hoeft niet saai, kaal en wit te zijn. Je kunt kiezen voor verschillende materialen zoals vilt, hout en zelfs glas!

Akoestisch plafond

Heb je liever geen scheidingswand in de ruimte, dan kan je ook kiezen voor een akoestisch plafond. Een plafond heeft dezelfde werking als een scheidingswand maar dan worden de geluidsgolven bovenin de ruimte geabsorbeerd.

Op zoek naar een akoestische scheidingswand of plafond?

Met de akoestische scheidingswanden en plafondeilanden van System Flex verminder je een hinderlijke galm, worden geluidsniveaus comfortabel en wordt geluidsoverdracht tussen werkplekken gereduceerd. Storende geluiden van telefonerende collega’s worden gedempt en het concentratieniveau verhoogd. Zo creëer je in iedere omgeving een fijne werkplek. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd