Skills The Finals gaan van start op 23 en 24 maart

Skills The Finals gaan van start op 23 en 24 maart

Op 23 en 24 maart is het weer zover. Skills The Finals gaan van start! Dit evenement vindt elk jaar plaats in de RAI in Amsterdam en draait volledig om vakwedstrijden. Zo’n 700 finalisten (vmbo’ers en mbo’ers) strijden twee dagen om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Van bloemschikker tot metselaar, de echte pro’s (in wording) vind je hier.

 

Maar er is meer

Skills is niet alleen een wedstrijd. Je ziet hier dat het (beroeps)onderwijs echt samenkomt met het bedrijfsleven. Voor de bezoekers van de Skills is er een Loopbaan oriëntatie en -begeleidingsprogramma. Je loopt langs alle beroepen en ziet de jonge vakmensen aan het werk. Je kunt zelf ook aan de slag, waardoor je écht kunt kennismaken met allerlei beroepen.

Een greep uit het beroepenaanbod

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een wedstrijd voor. Denk bijvoorbeeld aan bouwtimmeren, boulanger, mode ontwerpen, verpleegkundige en web designer. Klik voor het gehele aanbod skills hier. Ook in de afbouwbranche worden verschillende beroepen vertegenwoordigd. Denk aan: schilder, stukadoor en tegelzetter. Maar ook CAD-tekenaar, CNC-draaier en CNC-frezer mogen niet ontbreken.

De winnaars

De winnaars onder het vmbo worden op donderdag 23 maart bekendgemaakt en onder het mbo op vrijdag 24 maart. Natuurlijk is de grootste prijs de eer en een hele mooie aanvulling op je CV. Wie kan er nu zeggen dat hij kampioen TIG lasser is?

System Flex

Ook System Flex moedigt de jonge garde aan om de afbouwbranche te ontdekken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een toffe job als monteur buitendienst, medewerker werkplaats of tekenaar? Bekijk onze vacatures. Staat jouw vacature er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We ontvangen graag jouw open sollicitatie!

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd