Verander je bureau in een productief pareltje met deze vijf must do’s- en haves

Verander je bureau in een productief pareltje met deze vijf must do’s- en haves

Als je op kantoor werkt, is de kans groot dat je veel tijd achter je computer doorbrengt. Jouw bureau is de plek where the magic happens; waar afspraken worden gemaakt, deals worden gesloten en creatieve ideeën tot leven komen. Gezien het belang van deze plek, is het verbeteren van je bureau een slimme zet. Hier zijn vijf tips om jouw werkplek productiever te maken.

Personaliseer

Door persoonlijke items op je bureau te plaatsen kan je jezelf motiveren en je af en toe even af te leiden. Denk bijvoorbeeld aan een lijstje met een foto van je familie of vrienden, een geluksbrenger of een mooi plantje. Heb je een kantoor voor jezelf dan kan je er voor kiezen om de ruimte verder aan te kleden met een mooi schilderij aan wand of een lekkere stoel in de hoek. Geef je kantoor een huiskamergevoel! Vergeet niet dat het belangrijk is om een balans te vinden tussen een gezellige en functionele werkomgeving.

Ga ergonomisch lekker

Zorg ervoor dat je comfortabel aan het werk kan. Niks is zo erg als een muisarm of pijnlijke schouders aan het einde van de dag. Maak gebruik van ergonomische meubels zoals een comfortabele stoel en een verstelbaar bureau. Dit kan helpen om fysieke problemen te voorkomen en je productiviteit te verhogen.

Gadgets gadget gadgets

Gadgets maken een werkplek extra aantrekkelijk. Zorg dat je altijd je noise canceling headphones bij de hand hebt of spring virtueel in een vergadering met een VR bril. Zet je ventilator op zonne-energie aan en je hebt het nooit meer warm. Worden de dagen korter en kom je natuurlijk zonlicht tekort? Plaats dan een slimme bureaulamp die te allen tijden voor een aangenaam licht zorgt. Blijf ondertussen gehydrateerd met een slimme waterfles. Deze geeft je een seintje wanneer je te weinig drinkt. Schaf als laatste een slimme stressbal aan, en werk jezelf door de dag heen.

Clean desk next level

Een opgeruimd bureau betekent meer dan alleen het opruimen van kopjes, papieren en mappen. Zorg dat je minstens één keer per week je bureau schoonmaakt, inclusief telefoon, muis en toetsenbord. Sorteer je papieren en gooi weg wat niet meer nodig is. Maak je computer schoon door je verkenner en bureaublad op te ruimen en gebruik sorteerbakjes en ladenblokken om je werk te organiseren.

Steek je collega aan met jouw productieve desk

Verwelkom collega’s door bijvoorbeeld een pot snoep of fruitmand in je kantoor te plaatsen en snacks aan te bieden. Als je parttime werkt, kun je je werkplek op dagen dat je niet werkt als flexplek aanbieden. maar zorg wel voor privacy. Geef duidelijk aan wanneer je wel en niet gestoord kan worden. Een open indeling kan zorgen dat een bezoeker zich meer welkom voelt op kantoor. Elementen zoals glazen wanden, een opgeruimd bureau en vriendelijke kleuren passen perfect in dit plaatje.

Kantoorruimtes van System Flex

Wil je sparren over het creëren van een open en inspirerende kantoorruimte? We denken graag mee over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.