Vraag 1 mei het STAP budget aan als ZZP'er

Vraag 1 mei het STAP budget aan als ZZP'er

Als ZZP'er in de afbouw wil je je blijven ontwikkelen. Hiervoor zijn cursussen en trainingen en scholing nodig, maar dit kan hoge kosten met zich mee brengen. Om toch financieel stabiel te blijven als ZZP’er is er een oplossing bedacht. Sinds 2022 kun je gebruik maken van het STAP-budget en ook dit jaar komt er weer geld vrij voor scholing!

Wat is het STAP budget?

Het STAP budget is een tegemoetkoming in de kosten voor scholing en ontwikkeling. In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 170 miljoen euro beschikbaar verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken. Halverwege dit jaar komt er voor de doelgroep t/m MBO-4 125 miljoen extra beschikbaar.

Aanvragen STAP budget

Het aanvragen van het STAP budget is vrij eenvoudig. Je moet aantonen dat je als ZZP'er in de afbouw werkzaam bent en dat de scholing of training die je wilt volgen relevant is voor de branche. Vervolgens kun je een budget aanvragen tot maximaal € 1.000,00 per jaar.

Het volgende tijdvak start op 1 mei om 10.00 uur. Wees er op tijd bij want op is op!

Bekijk hier alle opleidingen met een STAP budget.

De voordelen van STAP budget

Er zijn veel verschillende scholingsmogelijkheden die als ZZP'er in de afbouw relevant kunnen zijn. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, technische vaardigheden en communicatie.

Door jezelf te blijven ontwikkelen op deze gebieden kun je jezelf onderscheiden van andere ZZP'ers in de branche. Daarnaast kan het STAP budget ook gebruikt worden voor het behalen van een diploma of certificaat. Dit kan nuttig zijn als je jezelf wilt specialiseren in een bepaald vakgebied binnen de afbouw. Zo kun je bijvoorbeeld een certificaat halen voor het plaatsen van gipsplaten of het aanbrengen van stucwerk.

Kortom, als ZZP'er in de afbouw is het zeker de moeite waard om gebruik te maken van het STAP budget. Het biedt vele mogelijkheden op het gebied van scholing en ontwikkeling en kan bijdragen aan een financieel stabiele toekomst als zelfstandig ondernemer.

Als monteur ZZP’er aan de slag in de afbouw?

Je monteert onder het mom van fantastisch teamwork onze

eigen systeemwanden. Deze bestaan uit aluminium profielen en glaspanelen.

Regelmatig worden er ook deuren gemonteerd met bijpassend deurbeslag.

Je vindt het hier!

Een uitdagende werkomgeving waarbij innoveren en

duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je bent op zoek naar zelfstandigheid,

verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Samenwerken en

plezier gaan hand in hand met elkaar.

 

Neem contact met ons op of bekijk hier onze ZZP vacatures.

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd