Alles onder controle met de Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur

Alles onder controle met de Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur

Vanaf 1 januari 2024 treedt de Wkb (Wet kwaliteitsborging) samen met de aangepaste Omgevingswet in werking. Dit betekent dat er zwaardere eisen worden gesteld op het gebied van waarschuwingsplicht, opleverdossiers en aansprakelijkheid na oplevering van een bouwwerk. Deze wet heeft als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren, maar dit zorgt weer voor extra administratieve lasten. NOA & Afbouwkeur zien dit en hebben hier iets op bedacht waardoor deze last minder zwaar wordt.

Ga voor efficiëntie binnen de bouwindustrie met de Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur. Kortgezegd helpt deze innovatieve app met het aanleggen van projectdocumentatie. Door dit vast te leggen in de app zorg je niet alleen voor een overzichtelijk bestand maar het maakt je ook bewuster van veiligheid op de werkplek. Daarnaast verzamel je binnen deze app digitale handtekeningen, voeg je makkelijk foto’s toe en compileer je al deze documenten bij afronding van het project moeiteloos tot een uitgebreid PDF, die direct naar de klanten kan worden gestuurd.

De Afbouwapp is niet alleen jouw digitale assistent. Het is een verlengstuk van moderne bouwers.

Wkb Gereedschapskist: De rol van Afbouwapp bij het naleven van de Wet Kwaliteitsborging

De Afbouwapp komt naar voren als een hulpmiddel dat in lijn is met de nieuwe Wet Kwaliteitsborging, die samen met de aangepaste Omgevingswet op 1 januari 2024 van kracht gaat.

Ondernemers in de (af)bouw moeten zich vertrouwd maken met deze regelgeving en hun processen aanpassen om het risico van aansprakelijkheid te beperken. De Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur geeft jouw bedrijf de mogelijkheid om digitale projectbestanden te creëren verrijkt met fotografisch bewijs en andere ondersteunende documenten.

Ervaar een scala aan voordelen met de Afbouwapp, waaronder:

 • Snel en eenvoudig maken en onderhouden van projectbestanden
 • Makkelijke deling van projectinformatie binnen jouw team
 • Mobiele toegankelijkheid zodat alle teamleden kunnen bijdragen aan het digitale dossier
 • Digitale handtekeningen voor (deel)opleveringen en extra werk van klanten
 • Op afstand monitoren van de voortgang van het project
 • Eenvoudige selectie en deling van documenten voor het opleverdossier

Hoe word je meester over de Afbouwapp?

Voor je kunt beginnen moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst meld je een beheerder aan bij NOA of Afbouwkeur. Hierna starten zij het proces. De basisinformatie van het bedrijf en de contactgegevens van de beheerder worden ingevoerd door de beheerder van NOA & Afbouwkeur.

Vervolgens ontvangt de aangewezen beheerder inloggegevens en een uitgebreide handleiding die hen stap voor stap door het dashboard leidt. Stel je team samen door vanuit het dashboard direct toegang en inloggegevens aan medewerkers en onderaannemers te verstrekken.

Beheerders van de Afbouwapp kunnen hun mogelijkheden maximaliseren door gebruik te maken van de uitgebreide handleiding. Het beschrijft de creatie van nieuwe projecten, toevoeging van teamleden, aanpassing van standaardformulieren, toevoeging van bijlagen, en de transformatie van voltooide projecten met één klik naar opleverdossiers.

Volg de Afbouwapp cursus

Met de handleiding kun je het gebruik van de Afbouwapp natuurlijk stap voor stap eigen maken, maar NOA biedt ook een speciale cursus: Je krijgt allereerst precieze uitleg over de nieuwe Wkb en de gevolgen voor jouw bedrijf. Vervolgens ga je onder begeleiding aan de slag in het dashboard van de app. Je leert:

 • Projectdossiers aan te maken
 • Medewerkers toe te kennen aan projecten
 • Taken aan te maken
 • Projecten in het dashboard te monitoren
 • Zelf documenten en checklists toe te voegen
 • De juiste documenten te selecteren voor een opleverdossier

De cursus van 11 januari 2024 bij NOA in Veenendaal is volgeboekt. Maar laat je gegevens achter en je krijgt bericht zodra er weer nieuwe cursusdata vrijkomen -> Schrijf direct in

Revolutioneer jouw bouwmanagementproces vanaf 1 januari 2024 met de Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur. Omarm de toekomst van digitaal projectmanagement.