Architectenweb Awards 2024: een viering van architecturale parels

Architectenweb Awards 2024: een viering van architecturale parels

Ook dit jaar houdt de architecturale wereld haar adem in als de Architectenweb Awards worden uitgereikt in November. Wie heeft dit jaar de meest opmerkelijke prestatie op het gebied van design, innovatie en creativiteit geleverd?

Deze prestigieuze wedstrijd is in verschillende categorieën verdeeld.

De categorieën zijn:

  1. Architect van het jaar: Deze categorie eert individuele architecten en collectieven van architecten die uitblinken in hun vakgebied, hun stempel drukken op het landschap van de hedendaagse architectuur en een blijvende indruk achterlaten met hun creatieve visie.

Deadline van inzenden is al verstreken

 

  1. Woongebouw van het jaar: Hier worden woonprojecten gewaardeerd, van appartementencomplexen tot wooncomplexen. Esthetiek en functionaliteit komen samen in een woning.

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

  1. Kantoorgebouw van het jaar: Deze categorie laat kantoorruimtes en innovatieve werkplekken zien. Design en efficiëntie bevorderd de productiviteit.

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

  1. Schoolgebouw van het jaar: Ontwerpen die de volgende generatie inspireren, van kleuterschool tot universiteit. Educatieve en stimulerende omgevingen waar leren groei wordt bevorderd.

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

  1. Zorggebouw van het jaar: Deze categorie erkent architecturale prestaties van zorginstellingen. Comfort en functionaliteit zijn essentieel voor het welzijn van patiënten en zorgverleners.

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

  1. Interieur van het jaar: Binnenruimtes die verhalen vertellen, emoties opwekken en de zintuigen prikkelen. Welk interieur doet dit het beste?

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

  1. Publiek gebouw van het jaar: Hier worden openbare architecturale meesterwerken erkend. Bijzondere gebouwen voor iedereen.

Deadline inzending: 21 juni 2024

 

Heb je een gebouw ontworpen dat in de periode van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024 opgeleverd of voltooid is? Dan kun je mee doen met één van bovenstaande wedstrijden.

Architecten en ontwerpteams die geloven dat ze een project hebben gerealiseerd dat de moeite waard is om erkend te worden, worden uitgenodigd om hun inzendingen in te dienen. Projecten kunnen worden ingestuurd, waarna een panel van deskundige juryleden zich zal buigen over de ingezonden werken. In November vindt de prijsuitreiking van de Architectenweb Awards 2024 plaats in Rotterdam.

 

De winnaars van 2023

Herinner je de winnaars van vorig jaar nog? We nemen ze nog even met je door.

Architect van het jaar: Office Winhov

Woongebouw van het jaar: De Jakoba

Kantoorgebouw van het jaar: Liander Westpoort

Schoolgebouw van het jaar: Faculteit ITC, Universiteit Twente

Zorggebouw van het jaar: Tergooi MC

Interieur van het jaar: Domus Houthaven

Publiek gebouw van het jaar: De Kunstwerf

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd