Bouw Beleving: Avit Vianen - The American Barn in The Netherlands

Welkom bij 'Bouw Beleving', de column waarin we met woorden de bouw, architectuur en interieur van een gebouw tot leven brengen. We gaan op een visuele reis door een gebouw en introduceren je aan zijn unieke kenmerken die het maken tot wat het is - van klassieke paleizen tot moderne wolkenkrabbers. We ontdekken wat deze gebouwen zo speciaal maakt. Ga met ons mee op deze fascinerende reis door de wereld van architectuur en design.

 

Het Avit kantoor in Vianen is een ware lust voor het oog. Het gebouw, dat op majestueuze wijze uitblinkt tussen de andere gebouwen, straalt een en al moderniteit en professionaliteit uit. Het exterieur is een kunstwerk op zichzelf, met zijn houten gevel en grote ramen die het zonlicht op prachtige wijze binnen laat dringen. De aanblik van het gebouw, dat zich als een monument aftekent tegen de helderblauwe lucht, is werkelijk adembenemend. Omringd door weilanden en omgeven door de natuur, doet het bijna denken aan een American Barn in North Dakota. De constructie is stevig en authentiek, wat bijdraagt aan de charme van het gebouw.

Het exterieur wordt naar het interieur doorgetrokken en is ook bijzonder te noemen. De ruime entreehal is een oase van licht en volmaaktheid, met zicht op de nok van het gebouw en de glazen wanden waar je uitkijkt op de groene omgeving. De vide zorgt voor een speciale dimensie in de entreehal en geeft een kijkje in de keuken van Avit.

Maar het zijn vooral de kantoren die het plaatje compleet maken. Deze zijn opgezet met oog voor detail en volledigheid, en stralen een en al comfort en eenheid uit. De natuurlijke verlichting is sfeervol en doet recht aan de ruimte. De kantoren zijn zo ontworpen dat ze een optimale werkomgeving bieden, waarin medewerkers zich volledig kunnen concentreren op hun werk.

Maar het meest indrukwekkende element van het Avit kantoor is misschien wel de vergaderruimte. Deze is gelegen op de bovenste verdieping van het gebouw en ziet er uit als een kas, die uitzicht biedt over het gehele kantoor. De ruimte is voorzien van een grote tafel en er is ruimte voor creatieve uitspattingen. Uiteraard hoort er ook natuurlijk verlichting bij in een kas. De vergaderruimte is zo ontworpen dat deze een optimale omgeving biedt voor het voeren van belangrijke gesprekken en vergaderingen.

Het kantoor voelt aan als één geheel doordat er overal dezelfde materialen is gebruikt. Hout loopt vloeiend over naar glas en de gepersonaliseerde raambestickering geeft een gevoel van privacy en verbondenheid. Doordat het gebouw in de nok doorloopt hebben de kantoren op de bovenste verdieping een zolderkamer gevoel wat weer aanspreekt op een gezellige vibe. De kleuren in dit gebouw die overheersen zijn bruin, zwart, grijs en allerlei legertinten. Stoer, professioneel en toch vriendelijk.

het Avit kantoor in Vianen is een waar kunstwerk. Zowel het interieur als het exterieur van het gebouw zijn van een ongekende schoonheid en getuigen van oog voor detail en natuurlijke producten. Het gebouw biedt een optimale werkomgeving waarin medewerkers zich volledig kunnen concentreren op hun werk. Het is een plek waar men zich direct thuis voelt en waar men met plezier naar toe gaat. Het Avit kantoor is een visitekaartje van de hoogste klasse.

System Flex

In deze opdracht van Bouwrijk is er circa 360m2 aan glaswanden geplaatst. Hier zijn de Flex Retro en Flex Industrial voor gebruikt. Flex Retro werd gebruikt voor de glaswanden en Flex Industrial is toegepast op de glaskaderdeuren. Zo kun je dus ook twee verschillende types met elkaar combineren. Dit creëert weer een unieke look. Ook de Flex Light is toegepast binnen dit project, deze zijn te vinden bij de vide.

Het gebouw heeft een zadeldak, knik in het spant en er is een vide. Al deze factoren vermoeilijken het plaatsen en inmeten van het project, maar dit maakt het ook leuk. Wederom een echte uitdaging om hier glaswanden te plaatsen die strak in elkaar staan. De kas op de bovenverdieping valt direct op en we zijn ook trots op het resultaat.

Voor de glaswanden bij de vide is gebruik gemaakt van doorvalveilig glas, dit zorgt ervoor dat het glas steviger is. Safety first!

Meer weten over dit bijzondere pand? Klik hier!