Circulaire economie binnen de afbouw

Circulaire economie binnen de afbouw

 

System Flex is altijd bezig met vernieuwing en verbetering op alle gronden. Ook op het gebied van duurzaamheid draagt System Flex graag zijn steentje bij. Zo kunnen we niet alleen nu maar ook in de toekomst genieten van de ruimtes die we realiseren. We hebben voor het fabriceren van nieuwe producten verschillende materialen nodig. Deze materialen vragen veel energie en ruwe grondstoffen. Daarnaast wordt er ook veel meer vuilnis verwerkt en verspilt. Iets wat System Flex tegen wilt gaan. 

 

De week van de circulaire economie 

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 vindt de week van de circulaire economie plaats. Dit is een jaarlijkse campagneweek waarbij ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open zetten om professionals mee te nemen in de circulaire economie. Voorbeeldfiguren op dit vlak krijgen een podium en vertellen over hun succesfactoren en uitdagingen rondom circulair ondernemen. Ook starters krijgen tips om zelf aan de slag te gaan, om zo verspilling tegen te gaan.

 

Waarom is dit nodig?

Het terugdringen van verspilling van materialen is nodig om bronnen niet uit te putten en co2 uitstoot te verminderen. Vooral de hoeveelheid afvalverwerking speelt een grote rol bij veel sectoren. Neem nu bijvoorbeeld de bouwsector. Bijna een kwart van de gehele productie bestaat in deze sector uit afval. Daarentegen doet deze sector er alles aan om zoveel mogelijk materialen te recyclen. Zo kan een gebouw worden gesloopt en het puin worden gebruikt voor de aanleg van wegen. Maar de slooponderdelen van een gebouw kunnen ook worden gebruikt om een nieuw gebouw te maken. 

 

Wat doet System Flex met circulariteit?

Zowel op kantoor, in de fabriek, als bij projecten dragen wij graag ons steentje bij aan een gezond milieu. Dit doen wij bijvoorbeeld door al ons afval te scheiden en demonteren en strippen we systemen op locatie zodat we ook dit afval kunnen scheiden en materialen kunnen hergebruiken. Deze worden onder andere hergebruikt in nieuwe projecten maar kunnen ook worden gebruikt voor hele andere doeleinden voor bedrijven in andere sectoren. Hiermee wordt de waarde van het product groter, worden er geen nieuwe ruwe grondstoffen gebruikt en werkt System Flex dus met klanten, organisaties en zelfstandigen op een innovatieve manier samen voor een circulaire economie. Niet voor niets heeft System Flex het Cradle2Crade keurmerk!

 

Waar vindt u de hergebruikte materialen terug?

U kunt de hergebruikte materialen op verschillende plaatsen in uw ruimte terugvinden. 

Zo hebben we in opdracht van De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht in het provinciehuis Utrecht een nieuwe ruimte gerealiseerd met het gebruik van materiaal uit de oude situatie. Er moesten nieuwe ruimtes gerealiseerd worden die aansloten op de uitstraling van de eerder geplaatste ruimtes. Op de gehele verdieping zijn er zowel nieuwe als hergebruikte taatsdeuren gemonteerd. De nieuwe ruimtes sluiten naadloos aan op de rest van de verdieping, die al jaren geleden geplaatst is. Er zijn een hoop kosten bespaart en er zijn geen materialen verspilt. 

Bent u benieuwd naar welke materialen wij kunnen hergebruiken uit uw bestaande ruimte of heeft u meer informatie nodig over circulaire economie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd