Provinciehuis Utrecht

Provinciehuis Utrecht

In opdracht van De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht, gevestigd in het Provinciehuis Utrecht, hebben we nieuwe ruimtes gerealiseerd op hun kantoor. We hebben hierbij gekeken naar de bestaande situatie en de specifieke wensen van de opdrachtgever, om het samen te een geheel te maken. Op de hele verdieping zijn Flex Stud en metal stud wanden te vinden met een bamboepaneel afwerking, ook is onze Flex Light gebruikt en zijn er glazen taatsdeuren geplaatst.

Enkele al bestaande ruimtes moesten voldoen aan andere wensen met betrekking tot de akoestiek, in deze ruimtes hebben we het glas gewisseld voor glas met een hogere akoestische waarde en hebben we nieuwe kozijnen met een kaderdeur geplaatst. Op deze manier kunnen we het materiaal wat nog voldoet blijven gebruiken en zo duurzaam mogelijk fijne ruimtes realiseren. Ook zijn er nieuwe ruimtes gerealiseerd, die uiteraard moesten aansluiten op de uitstraling van de eerder geplaatste ruimtes.

Op de gehele verdieping hebben we zowel nieuwe als hergebruik taatsdeuren gemonteerd. Een taatsdeur komt zeer nauwkeurig bij het afstellen om het zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wanden. De vloerpot voor de deur moest in een computervloer worden gemaakt, waardoor onze monteurs extra nauwkeurig moesten werken.

Verder hebben we gebruik gemaakt van bijzondere materialen bij dit project, zo is er eerst een Flex Stud geplaatst en werd de wand bekleed met bamboepanelen. Dit zorgt voor een unieke en frisse uitstraling.

We zijn bijzonder trots op hoe we de nieuwe wensen in combinatie met de al bestaande situatie tot een geheel hebben kunnen maken. De nieuwe ruimtes sluiten naadloos aan op de rest van de verdieping, die al jaren geleden geplaatst is!