Dat is een schoon kunstje ruimtes creëren met E-MAX aluminium profielen

Dat is een schoon kunstje ruimtes creëren met E-MAX aluminium profielen

Het produceren van circulair aluminium; het lijkt een onmogelijk klus maar voor E-MAX is dit een koud (schoon) kunstje. Met meer dan 30 jaar ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van anodisatie, poederlakken en oppervlaktebehandeling hebben zij het voor elkaar gekregen om ook specialist te worden in het gieten en extruderen van circulair aluminium. We leggen graag uit hoe zij dit doen en wat hun beweegredenen zijn.

 

Productiemethoden van aluminium

Er zijn verschillende productiemethodes voor aluminium. Aluminium kan via de klassieke en circulaire methode geproduceerd worden. Dit resulteert in vier klassen aluminium. Er kan klassiek geproduceerd worden met fossiele brandstoffen of met hernieuwbare energie. De circulaire methode levert echter standaard circulair aluminium met een recyclagegehalte van 50 tot 85% op en een premium variant met een recyclagegehalte van meer dan 85%.

 

Wat heeft dit voor invloed op ons klimaat?

Door circulair aluminium te produceren in plaats van klassiek aluminium zorgen we voor 95% minder energieverbruik bij het winnen van de grondstoffen. We putten hierbij geen grondstoffen en fossiele brandstoffen uit en er is daarbij geen aantasting van het landschap door bauxitwinning. 97% van het materiaal kan worden hergebruikt en we gebruiken minder energie doordat we minder hoeven te transporteren. Hierdoor hebben we 10 keer een lagere carbon footprint dan wanneer we klassiek aluminium zouden produceren. De Co2 uitstoot van circulair aluminium is vergelijkbaar met staal, PVC en zelfs hout!

 

Wat biedt E-MAX aan?

E-MAX biedt zowel hollow als solid profielen met uitgebreide, geometrische mogelijkheden. Je kunt kiezen uit standaardprofielen of maatwerk. Deze profielen, met uitstekende mechanische en oppervlaktekwaliteiten, zijn geschikt voor toepassing in een breed aantal marktsegmenten.

E-MAX biedt ook verschillende mogelijkheden voor nabewerking van profielen aan. Denk bijvoorbeeld aan zagen, anodiseren en poedercoating. 

 

E-MAX missie

E-MAX zegt: ‘’Groene groei. Dat is de focus van Europa in de komende decennia. Het is economische groei met oog voor de leefomgeving en voor duurzame ontwikkeling. Bij E-MAX zijn we daar druk mee bezig. Sterker nog, in feite zijn we al klaar voor 2030.’’

Duurzame partner

System Flex is een duurzame partner van E-MAX. Samen gaan we voor een Co2 neutraal klimaat. Meer weten over onze duurzame aluminium profielen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.