De afbouw blijft innoveren met BIM engineering

De afbouw blijft innoveren met BIM engineering

Als je stil staat word je vanzelf ingehaald. Het is daarom zaak om een duidelijke toekomstvisie te hebben en deze regelmatig met een kritische blik te bekijken en indien nodig bij te stellen. Sinds 2020 richt System Flex zich op een digitale toekomst. Als totaaloplosser staat naast coördineren, realiseren en onderhouden ook ontwerpen op de lijst en juist dit onderdeel wordt snel in een nieuw innovatief jasje gestoken.

 

Een innovatief ontwerpproces

System Flex heeft zich op verschillende gronden al op innovatieve wijze bewezen. De volgende stap wordt in het ontwerpproces gezet. Een overstap naar BIM heeft namelijk de deuren naar een toekomst van digitale aard opengezet.

Zo ontwikkelen wij eigen BIM tools van onze bouwsystemen en worden deze commercieel beschikbaar gesteld.

De website zal worden uitgebreid met online modeling. Een vorm waarbij de klant online op eenvoudige wijze een systeemwand of systeemplafond kan modelleren en er tegelijk een 3D/BIM model wordt gegenereerd wat vervolgens in productie kan worden omgezet.

 

Simsala-BIM

Maar wat is BIM? BIM staat voor Bouw Informatie Model. Het is dus meer dan een 3D model in de computer. Je vindt hier het gehele ontwerp, bouwproces en een bibliotheek aan onderdelen voor onderhoud.  

Zo kan bijvoorbeeld een profiel niet alleen een lengte, breedte en hoogte informatie bevatten maar kan er ook een materiaaltype/-prijs, artikelnummer en levensduur aan worden toegevoegd. Hierdoor kan via een database worden bekeken of er onderhoud nodig is en of er bij een verbouwing nog genoeg materialen voorradig zijn.

De objecten, waarmee het 3D-model is opgebouwd, zijn ‘intelligent’, in de zin dat deze rekening houden met andere objecten. Zo worden bijvoorbeeld wanden, die haaks op elkaar staan, direct op elkaar uitgelijnd, zonder dat deze door bovenliggende vloerplaten heen steken.

 

Opleiden van personeel én de klant

System Flex heeft altijd geïnvesteerd in eigen personeel door hen intern op te leiden en de benodigde cursussen aan te bieden. Het zal dan ook geen verassing zijn dat BIM hierin terugkomt.

Naast bekwaming in BIM modellering en engineering voor het eigen personeel, zal dit ook commercieel worden aangeboden. Zo kunnen dealers en afnemers van onze producten hun personeel bij ons laten opleiden tot BIM modelleurs en engineers.

 

System Flex zet een stapje verder

De visie van System Flex luidt als volgt:

‘’2021 – 2050 |Blijven innoveren

Een toekomst van digitale aard waarbij eigen BIM tools worden ontwikkeld en commercieel beschikbaar gesteld. Zo kunnen klanten online op eenvoudige wijze zelf hun wandsystemen modelleren.’’

De collega afbouwbedrijven en dealers die nog niet zijn overgestapt naar BIM, maar waar wel de vraag toeneemt naar BIM modelleurs en engineers kan System Flex helpen. System Flex kan deze projecten op zich nemen zodat dit niet meer alleen is weggelegd voor de grote bedrijven.

Benieuwd naar de ontwikkelingen binnen onze BIM systemen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of hou onze website in de gate. Neem voor vragen vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd