De wet Kwaliteitsborging - wat gaat er veranderen voor de (af)bouw?

De wet Kwaliteitsborging - wat gaat er veranderen voor de (af)bouw?

De wet Kwaliteitsborging of ook wel WKB genoemd, moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van bouwwerken gewaarborgd wordt. Hiermee wordt niet alleen de positie van de opdrachtgever versterkt, ook de aannemer weet voortaan waar hij aan toe is door duidelijkheid te scheppen over de term kwaliteit. Door recente wetswijzigingen veranderd er een hoop voor (af)bouwbedrijven. Hoe worden deze veranderingen doorgevoerd in bedrijfsprocessen?

Voorkomen is beter dan genezen

Een geschil kost tijd, energie en in veel gevallen ook geld. Daarbij vindt geen één partij een geschil leuk, ook al win je het. Daarom kun je een geschil beter voorkomen in plaats van oplossen als het kwaad al geschiet is. Werp een kritische blik op je interne processen en verbeter waar nodig.

Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop klanten gedurende het traject worden geïnformeerd. Niets is namelijk zo vervelend als miscommunicatie of nog erger; helemaal geen communicatie. Heb je alles op zwart wit staan, dan kan over afspraken niet worden betwist. Zorg je voor gestroomlijnde processen? Dan zorg je zowel voor je klant als voor jezelf.

Hulp nodig bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen?

Wil je kritische blik op jouw bedrijf van een buitenstaander? Laat Afbouwkeur jouw opdrachtgevers ontzorgen. Dit doen zijn door het geven van een audit. Tijdens deze audit krijgt je:

  • Tips over wat er veiliger en beter kan;
  • Een steeds efficiëntere bedrijfsvoering door de eisen na te leven;
  • Advies over wettelijke regels;
  • Handige checklists, voorbeelden, garantieverklaring en onderhoudsadviezen;

Laat je bedrijf erkennen en ontvang het Afbouwkeur keurmerk. Een pluim voor jou en een extra zekerheid voor je klant. Op zoek naar de juiste vakman die zorgt voor het juiste eindresultaat? Klik hier!

Wat gaat er in 2024 veranderen?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de omgevingswet en wet Kwaliteitsborging in. De meerderheid van de eerste kamer heeft hier onlangs mee ingestemd. Dit betekent dat de regels voor ruimtelijke ontwikkeling worden vereenvoudigd en samengevoegd. Uiteindelijk zal het dus makkelijker worden om bouwprojecten te starten. Vanaf 1 januari is een papieren vergunning niet meer leidend en zal de uitgevoerde kwaliteit voldoen. Een kwaliteitsborger zal voorzien dat het bouwproject voldoet aan de bouwregelgeving. Dit gebeurt echter pas bij de oplevering van het bouwwerk. Een hoop papierwerk voor aannemers, want zij moeten kunnen aantonen dat alles volgens het boekje is gegaan.

De kwaliteit van System Flex

Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel en met een score van 95% hebben we de controle in 2022 weer goed doorstaan. Meer weten over dit keurmerk of op zoek naar een echte vakman voor jouw klus in plafond- en wandmontage? Neem vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd naar onze kantooroplossingen? Klik hier. 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd