Een gezondere werkomgeving met een akoestisch plafond

Een gezondere werkomgeving met een akoestisch plafond

Een akoestisch plafond is een uitstekende oplossing om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Maar naast het feit dat het geluidsoverlast vermindert, heeft het ook een positieve invloed op de gezondheid van medewerkers en de productiviteit op de werkvloer. Maar hoe werkt dit?

Hoe werkt het?

Een akoestisch plafond is ontworpen om geluid te absorberen en te verminderen. Dit betekent dat het plafond het geluid opvangt en niet weerkaatst, waardoor de geluidsniveaus in de ruimte worden verlaagd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een open kantoorruimte waar veel mensen met elkaar praten, telefoongesprekken voeren of typen op hun toetsenbord. Een akoestisch plafond kan de nagalm van deze geluiden verminderen en zo zorgen voor een rustigere en gezondere werkomgeving.

 Bekijk de plafondsystemen van System Flex

Hoe gezond?

Een akoestisch plafond kan leiden tot een gezondere werkomgeving. Geluidsoverlast kan leiden tot stress, vermoeidheid en concentratieproblemen, wat uiteindelijk kan leiden tot uitval van medewerkers. Een akoestisch plafond kan deze problemen oplossen en zorgen voor een rustigere en gezondere werkomgeving. Bovendien kan het ook bijdragen aan de fysieke gezondheid door het verminderen van blootstelling aan geluid en het voorkomen van gehoorverlies en tinnitus.

Daarnaast kan een akoestisch plafond ook bijdragen aan de productiviteit op de werkvloer. Een rustigere en gezondere werkomgeving zorgt voor betere concentratie en focus, wat kan leiden tot hogere productiviteit en betere resultaten.

Wat zijn akoestische plafondeilanden?

Akoestische plafondeilanden zijn vrijhangende, geluiddempende panelen. Deze eilanden  verminderen galm en verhogen ze de spraakverstaanbaarheid. Omdat ze vrij hangen, kunnen ze aan beide zijden geluidsgolven opvangen. De ruimte tussen het plafondeiland en bouwkundig plafond zorgt voor extra geluidsabsorptie door het paneel, waardoor er minder materiaal nodig is dan bij een volledig systeemplafond. Plafondeilanden hebben als extra voordeel dat er plaatselijk gedempt kan worden, zelfs op de wand.

Veel ontwerpmogelijkheden

Plafondeilanden zijn een perfecte oplossing wanneer een wand tot wand systeemplafond niet mogelijk is, of als er geen wens is om de ruimte op te delen met akoestische scheidingswanden. Akoestische plafonds bieden hier een uitkomst. Met de minimalistische look speelt het plafondeiland in op zowel functionaliteit als sfeer.

System Flex

Wil je ook de akoestiek van een ruimte verbeteren? We adviseren u graag over het belang van de algehele uitstraling, akoestiek en brandveiligheid.