Gastronomie en glas - de grandeur van glaswanden in een restaurant

Gastronomie en glas - de grandeur van glaswanden in een restaurant

Stel je voor: een ruime, te transformeren locatie voor een restaurant. Je zoekt gezelligheid en sfeer, met een vleugje industrieel design maar je wilt wel de openheid van de ruimte behouden. Hoe pak je dit aan?

Openbare ruimtes evolueren voortdurend. Een plek met een publieke functie moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn om gasten aan te trekken, maar ook functioneel blijven. En hier komt de glaswand in beeld als een innovatieve speler.

Vooral VEEL ruimte

Een ruime eetomgeving fungeert vaak als een klankkast, vooral wanneer het gevuld is met honderd gasten die genieten van een diner. Het is een symfonie van gesprekken, klinkende glazen, gelach, achtergrondmuziek, keukenrumoer en het geluid van bestek op borden. In dit akoestische geweld is het verlangen naar rust en sereniteit onvermijdelijk. Echter, de grootsheid en openheid van de ruimte mogen niet verloren gaan, vooral niet als je droomt van een restaurant met veel grandeur.

De oplossing schuilt in glaswanden: een transparante barrière die zowel stijlvol als functioneel is. Glas transformeert de ruimte zonder afbreuk te doen aan de grandeur. Je kunt elkaar beter verstaan doordat het glas de akoestiek aanzienlijk verbetert, terwijl je nog steeds de grootte van de ruimte kunt waarnemen.

Voordelen van glas in de gastronomie

Ruimtelijkheid en lichtinval

Een van de voordelen van glaswanden is de mogelijkheid om ruimtelijkheid te creëren en natuurlijk licht binnen te laten. In de horeca, waar ambiance cruciaal is, dragen glaswanden bij aan een open en uitnodigende sfeer. Gasten kunnen genieten van een gevoel van verbondenheid met de buitenwereld zonder concessies te doen aan privacy.

Akoestische verfijning

Een vaak over het hoofd gezien, maar belangrijk punt van restaurantdesign is de akoestiek. Traditionele wanden kunnen geluid absorberen, maar glaswanden bieden een unieke oplossing. Met moderne technologieën kunnen glaswanden worden uitgerust met akoestische eigenschappen die geluidsgolven absorberen en de algehele geluidskwaliteit verbeteren. Hierdoor wordt een rustigere en meer intieme eetomgeving gecreëerd, waardoor gasten ongestoord van hun maaltijd of drankje kunnen genieten.

Flexibiliteit in indeling

Glaswanden bieden restaurants flexibiliteit in ruimte-indeling. Door het eenvoudig openen of sluiten van de wanden kunnen verschillende delen van het restaurant snel worden aangepast aan de behoeften van het moment. Of het nu gaat om het creëren van een intieme setting voor een romantisch diner of het samenvoegen van ruimtes voor een groter evenement. Glaswanden passen zich moeiteloos aan.

Duurzaamheid

Naast hun functionele voordelen dragen glaswanden ook bij aan duurzaamheid. Ze laten natuurlijk licht binnen, verminderen de behoefte aan kunstmatige verlichting en dragen zo bij aan energiebesparing.

Get ready to redefine dining

Deze transparante wanden zijn veel meer dan een trendy designkeuze; het is een slimme investering in de moderne gastronomie. Dus, als je denkt aan het bouwen van de eetervaring van morgen, denk dan aan 'glaswanden'. Get ready to redefine dining.

Een inspirerende plek werkt geweldig. Of we ons nu moeten concentreren, een serieus gesprek moeten voeren, elkaar willen inspireren of gewoon een rustig hapje eten. Het is belangrijk dat de ruimte waarin we zitten goed voelt. Daarom produceert System Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle (glazen) systeemwanden van System Flex creëer je in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd