Glaszetters schaars - vergunninghouders worden opgeleid

Glaszetters schaars - vergunninghouders worden opgeleid

Nederland heeft een klimaatdoel, namelijk in 2050 energieneutraal zijn. Een hele opgave en er wordt aan alle kanten gewerkt om dit doel te bereiken. Ook de woningbouw is begonnen met verduurzamen van woningen met isolatieglas. Hierdoor kan uiteindelijk de thermostaat een graadje lager. Om al deze woningen te voorzien van isolatieglas zijn er een heleboel glaszetters nodig en daar is nu juist een tekort aan. De glassector doet er alles aan om het tekort aan glaszetters op te lossen. Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland en VluchtelingenWerk Nederland slaan de handen ineens om vergunninghouders op te leiden tot glaszetters.

 

Vergunninghouders in opleiding

Kenniscentrum Glas verzorgt de opleiding en heeft de bestaande opleiding aangepast naar het kennis- en taalniveau van de vergunninghouders. Het project is opgezet als een proeftuin waarbij het de bedoeling is dat er, na de eerste lichting leerlingen over een paar maanden, een vervolgtraject start. Inmiddels zijn er tien vergunninghouders begonnen met de opleiding tot assistent glaszetter. Een aantal van hen heeft uitzicht op een baan bij een glasbedrijf.

Glaszetters opleiden

Ook zijn er weer regulieren opleidingen tot glaszetter. Het Horizon College te Heerhugowaard en Scalda te Goes waren in september de tweede en derde school in Nederland waar leerlingen deze opleiding kunnen volgen. Erkende leerbedrijven kunnen leerlingen aanmelden. Het ROC in Nieuwegein startte vorig jaar september als eerste school met de opleiding Glaszetter.

System Flex

Ben jij een enthousiaste glaszetter of monteur?

Zoek jij een uitdagende werkomgeving waarbij innoveren en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je bent op zoek naar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Samenwerken en plezier gaan hand in hand met elkaar. Klik hier en neem contact met ons op. Ook ZZP’ers zijn van harte welkom.