Hé, een vakvrouw in de afbouw!

Hé, een vakvrouw in de afbouw!

De afgelopen jaren zijn het de vrouwen die de afbouwbranche ontdekken. We zien namelijk een toename in het aantal vrouwen die werkzaam zijn in de afbouw. Een geweldige ontwikkeling, aangezien de afbouwbranche altijd een door mannen gedomineerde sector is geweest. Vrouwen hebben inmiddels meer dan bewezen dat zij niet alleen in staat zijn om de sector te betreden maar ook te excelleren in hun werk.

De cijfers

Het aandeel vrouwen in de Nederlandse (af)bouw zit rond de negen procent. Geen geweldige score maar om dit percentage te verhogen wordt er een campagne ingezet. En het werkt! Inmiddels is de helft van de bouwkundestudenten op de universiteiten vrouw. Dit geeft een geweldig toekomstperspectief voor de (af)bouw.

Waarom kan het nu ineens wel?

Naast de campagne is een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de toename van vrouwen, de veranderende houding ten opzichte van gendergelijkheid op de werkplek. Het is een maatschappelijke norm dat bedrijven inclusiever worden en zij streven dus ook naar een divers team. Daarnaast zijn vrouwen (en mannen) zich er van bewust welke kwaliteiten en vaardigheden de vrouw in de afbouwbranche kan brengen. Ze zijn nauwkeurig, precies, creatief en innovatief, waardoor ze waardevolle arbeidskrachten zijn voor bedrijven. Vrouwen weten wat ze waard zijn en durven steeds vaker de stap op het bouwterrein te zetten.

Wat veranderd er voor het bedrijf?

Een groot voordeel van vrouwen in de afbouwbranche is het positieve effect op de werkcultuur en de sfeer op de werkplek. Vrouwen zijn communicatief en empathisch. Hierdoor zijn ze prima teamspelers en dit kan leiden tot een meer inclusieve en ondersteunende werkomgeving.

De vakvrouwen bij System Flex

Ook System Flex investeert in vakvrouwen en zijn ze daarom goed vertegenwoordig. In totaal werken er op dit moment negen vrouwen (ca. 1/3e van de werknemers) zowel op kantoor als in de werkplaats.

Ben jij een vakvrouw in de afbouw?

System Flex is altijd op zoek naar nieuwe waardevolle krachten voor het team. Benieuwd naar onze vacatures? Klik hier. Staat jouw functie er niet tussen? Neem contact op en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd