Het verhaal van Glenn - Hoofdtekenaar bij System Flex

Het verhaal van Glenn - Hoofdtekenaar bij System Flex

Vandaag spreken we Glenn (32). Hij werkt met veel plezier bij System Flex in Dongen, een afbouwbedrijf waar men dagelijks glas- en systeemwanden produceert en monteert. Op dit moment werkt Glenn op de tekenafdeling en neemt ons graag mee in zijn loopbaantraject. Want voor hem is het namelijk niet op de tekenafdeling begonnen..

 

Wanneer ben je bij System Flex gestart?

Dat was in oktober 2015, dus dat is ondertussen meer dan zeven jaar geleden. Ik ben begonnen als allround medewerker in de werkplaats. Daar stond ik op verschillende afdelingen. Ik verzamelde de materialen voor projecten maar stond ook op de aluminiumafdeling, houtafdeling en soms op de glasafdeling.

 

Hoe ben je bij System Flex terecht gekomen?

Ik ben hier eigenlijk begonnen via het uitzendbureau. Ik had een diploma als assistent-accountant maar na mijn afstudeerstage wilde ik niet deze richting in gaan. Ik wilde iets heel anders doen maar wist toen nog niet precies wat. Vanuit het uitzendbureau kreeg ik uiteindelijk een aanbieding in Dongen. Ik heb toen met Richard Haarmans gebeld en hij zei dat als alles goed gaat, ik daar kon blijven werken. Dat gaf de doorslag om bij System Flex te beginnen.

 

Wat is het hoogtepunt tot nu toe?
Eén van de hoogtepunten is dat ik ben doorgegroeid van de werkplaats naar de tekenafdeling. Na een tijdje zag Richard dat ik meer uitdaging nodig had en zo stroomde ik door naar de CNC freesmachine. Daar begon ik met het ondersteunen van een collega en uiteindelijk runde ik de CNC afdeling. Na een paar jaar vroeg de voormalig tekenaar aan de koffietafel of ik interesse had om te gaan tekenen. Ik was een beetje verbaasd maar zei dat mij dat wel leuk leek. De tekenaar is toen naar mijn chef gegaan en heeft het aangekaart. Toen is het balletje gaan rollen. In eerst instantie zat ik af en toe op de afdeling om te tekenen maar na een paar maanden werkte ik er als volwaardig tekenaar. Daarnaast heb ik ook een opleiding gevolgd voor Tekla Structures, het tekenprogramma waar wij mee werken. Ik ben in een relatief korte tijd hoofdtekenaar geworden.

‘’Eén van de hoogtepunten is dat ik ben doorgegroeid van de werkplaats naar de tekenafdeling.’’

 

 Wat maakt het werken bij System Flex zo leuk?

Het werken aan uiteenlopende projecten! Daarnaast is het contact tussen collega’s erg fijn! Iedereen is open naar elkaar en er heerst een informele sfeer. Ik zit bijvoorbeeld wel eens met mijn oordoppen in om mij af te zonderen. Dit is fijn aangezien ik een goede focus nodig heb voor het nauwkeurige werk.

 

Waarmee onderscheid System Flex zich op werkgebied?

We zijn voortdurend bezig met automatisering en hebben veel verschillende plug-ins ontwikkeld, om het tekenproces te verbeteren.

Daarnaast ben ik erg blij met onze eigen fitnessruimte! Na werktijd kan ik daar terecht voor wat beweging. Ik doe dan voornamelijk aan krachttraining.

 

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik ben al enorm gegroeid binnen het bedrijf maar wat ik graag zou willen zien over vijf jaar is een goede en sterke tekenafdeling. Een groep van tekenaars waar je mee kan sparren en waar iedereen zelfstandig aan de slag kan. Zodra dit staat kan ik mij meer focussen op ontwikkelingen en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt!

 

Ontwikkelingen, kan je dat uitleggen?

Jazeker, een paar jaar geleden toen ik op deze afdeling begon moesten er veel meer losse handelingen worden verricht om een project te tekenen. In de afgelopen jaren heeft er heel veel automatisering plaatsgevonden.

Er zijn voor onze systemen plug-ins ontwikkelt. Je kiest bijvoorbeeld de wanden plug-in van onze Flex-Light 2.0. Met twee drukken op de knop is de wand getekend. Deze wand zit gekoppeld aan een venster met verschillende keuze menu’s. Hiermee is de wand makkelijk aan te passen, bijvoorbeeld in een andere hoogte, glasverdeling en RAL-kleur. Het getekende past zich hier automatisch op aan!

Hierdoor kan de tekeningafdeling beter, makkelijk en daardoor ook veel sneller kan tekenen.

De plug-ins ben ik constant aan het ontwikkelen en verbeteren. Het lijkt mij leuk om daar in de toekomst meer mee bezig te kunnen zijn.

System Flex zet zich ook écht in op ontwikkelingen. Kijk bijvoorbeeld naar onze nieuwe meetapparatuur. Sinds kort hebben we een Leica geosysteem; Met één druk op de knop worden er in 30 seconden 360 graden HDR foto’s gemaakt en worden er 680.000 meetpunten in een bepaalde range gedaan. Hierdoor kan de inmeter vele malen sneller inmeten en kunnen we in de toekomst papier-vrij inmeten.

 

Zou je System Flex als werkgever aanraden?

Ja! System Flex is een fijne werkgever waar je geen nummer bent. Je kan je blijven ontwikkelen, leren en doorgroeien binnen het bedrijf!

 

Jouw werkgeluk begint hier

Op zoek naar een uitdagende werkomgeving met de meest uiteenlopende projecten? Bekijk hier onze vacatures en laat je overtuigen.