Hoe onderhoud ik mijn systeemwand?

Hoe onderhoud ik mijn systeemwand?

Een systeemwand is een veelzijdige en efficiënte oplossing voor het indelen van ruimtes. Ze worden veel gebruikt in commerciële ruimtes zoals overdekte winkelcentra en openbare ruimtes zoals bibliotheken en musea, Ook in ziekenhuizen en kantoren worden ze veel gebruikt. Systeemwanden zijn namelijk flexibel en hebben een lange levensduur. Om deze wanden mooi te houden is onderhoud essentieel. Want een vlek van omgevallen koffie, plakbandresten of vetvlek is zo gemaakt.  In dit artikel lees je wat je moet doen om de kwaliteit van je systeemwand te behouden en wat je moet doen als hij niet meer voldoet aan je wensen.

Metal Stud Wanden

Hoe onderhoud ik een metal stud wand?

Metal stud wanden zijn opgebouwd uit een metalen frame en platen. Het onderhouden van deze wanden is relatief eenvoudig.

Reiniging

Stof de wanden regelmatig af met een droge doek. Gebruik een vochtige doek voor hardnekkiger vuil.

Inspectie

Controleer periodiek op scheuren of beschadigingen. Kleine scheuren kunnen met een vulmiddel worden gerepareerd en vervolgens worden geschuurd en geschilderd.

Bescherming

Zorg ervoor dat er geen zware voorwerpen tegen de wanden worden geplaatst om de structuur niet te beschadigen.

Wat gebeurt er als je een metal stud wand niet onderhoudt?

Als metal stud wanden niet goed worden onderhouden, kunnen scheuren en beschadigingen verergeren, wat leidt tot structurele problemen en een onaantrekkelijk uiterlijk. Dit kan uiteindelijk hogere reparatiekosten met zich meebrengen.

 

Vilt Wanden

Hoe onderhoud ik een viltwand?

Vilt wanden zijn populair vanwege hun akoestische eigenschappen en esthetische uitstraling.

Stofzuigen

Gebruik een zachte borstel op de stofzuiger om stof en vuil te verwijderen.

Vlekken verwijderen

Behandel vlekken direct met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën die het vilt kunnen beschadigen. Vermijd ook water en houd het vilt droog.

Wat gebeurt er als  je een viltwand niet onderhoudt?

Zonder regelmatig onderhoud kan het vilt er vuil en slordig uitzien. Als je overigens de viltwand als prikbord gebruikt, verliest de wand zijn geluidsabsorberende eigenschappen ook.

 

Glaswanden

Hoe onderhoud ik een glaswand?
Glaswanden zijn elegant en laten veel licht door, maar vereisen regelmatig onderhoud om hun glans te behouden.

Reiniging
Gebruik een glasreiniger en een zachte doek om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen. Maak beide zijden van de wand regelmatig schoon.

Inspectie
Controleer op krassen en scheuren en repareer deze indien nodig om verdere schade te voorkomen.

Wat gebeurt er als je een glaswand niet onderhoudt?
Niet onderhouden glaswanden kunnen dof worden en bedekt raken met vlekken, wat een negatieve invloed heeft op de uitstraling van de ruimte. Bovendien kunnen kleine beschadigingen groter worden, wat gevaarlijk kan zijn.
 

Glaswanden met kozijnen

Hoe onderhoud ik een glaswand met kozijnen?
Glaswanden met kozijnen vereisen een vergelijkbare aanpak als gewone glaswanden, met extra aandacht voor de kozijnen

Reiniging van glas
Gebruik een glasreiniger en een zachte doek om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen. Maak beide zijden van de wand regelmatig schoon.

Kozijnen schoonmaken
Gebruik een vochtige doek om de kozijnen schoon te maken en controleer op roest of schade. Behandel de kozijnen indien nodig met een geschikt schoonmaakmiddel.

Wat gebeurt er als je een glaswand met profielen niet onderhoudt?
Zonder goed onderhoud kunnen beschadigd raken, wat de stabiliteit van de wand kan verminderen en de esthetiek kan aantasten.
 

Houten Systeemwanden

Hoe ouderhoud ik een houten systeemwand?
Houten systeemwanden brengen een warme uitstraling met zich mee, maar hebben regelmatig onderhoud nodig.

Afstoffen
Stof de wanden regelmatig af met een zachte doek.

Vlekken verwijderen
Gebruik een houtreiniger voor vlekken en vermijd water om kromtrekken te voorkomen.

Bescherming
Breng periodiek een houtbeschermer aan om de wand te beschermen tegen slijtage en schade.

Wat gebeurd er als je een houten systeemwand niet onderhoudt?
Ongewenste scheuren, kromtrekken en verkleuring kunnen optreden als houten wanden niet goed worden onderhouden. Dit kan leiden tot hoge reparatiekosten en verlies van de natuurlijke uitstraling.
 

Terug leveren van systeemwanden

Bij System Flex geloven we in duurzaamheid en circulaire economie. Cradle to cradle betekent dat producten na gebruik volledig kunnen worden gerecycled of hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.

Demonteerbaar Ontwerp
Onze systeemwanden zijn ontworpen om gemakkelijk te worden gedemonteerd, zodat de materialen kunnen worden gescheiden en hergebruikt.

Recycling
Materialen zoals metaal, glas en hout kunnen worden gerecycled en teruggebracht in de productiecyclus.

Milieuvriendelijk
Door systeemwanden terug te leveren voor recycling, draag je automatisch bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
 
Goed onderhoud van systeemwanden verlengt de levensduur. Elk type wand vereist specifieke zorg, maar met regelmatige reiniging en inspectie kan je dure reparaties voorkomen en zorgen voor een mooie en functionele ruimte. Bij System Flex zijn we niet alleen toegewijd aan de productie en installatie van hoogwaardige systeemwanden, maar ook aan duurzame praktijken zoals cradle to cradle, die bijdragen aan een groenere toekomst. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.