Hoe veilig is het glas in uw woning? - Campagne gaat van start!

Hoe veilig is het glas in uw woning? - Campagne gaat van start!

Bouwend Nederland Vakgroep GLAS, Onderhoud NL en Kenniscentrum Glas slaan de handen ineen voor een belangrijke campagne rond woonveiligheid en vlakglas. ‘’Het draait vooral om bewustwording, informeren een aanpakken’’ aldus de partners is glas. In oudere woningen zijn niet altijd alle moderne veiligheidsnormen verplicht. Door deze normen toch toe te passen, kan leed worden voorkomen. Met een informatieve video probeert de glasbranche huiseigenaren te bereiken.

 

De oude situatie

2012 lijkt nog niet zo lang geleden maar huizen die gebouwd zijn vóór dat jaar hebben andere veiligheidsnormen, en dat zijn er een hele hoop. Zo hebben binnendeuren in deze  huizen vaak enkelglas en dit kan erg gevaarlijk zijn, vooral als er kleine kinderen rondlopen. Enkelglas is natuurlijk niet meer van deze tijd en daarom moeten nieuwbouwwoningen tegenwoordig aan strengere veiligheidseisen voldoen.

Zo hebben bijvoorbeeld 80.000 studentenwoningen in ons land nog steeds enkelglas en dat zou eigenlijk niet meer moeten kunnen. Milieuorganisatie Natuur & Milieu, De Jonge Klimaatbeweging en De Landelijke Studentenvakbond zijn daarom een actie gestart voor een landelijk verbod op enkelglas in huurwoningen per 2029: ‘Enkelglas is oncomfortabel, energieverspillend, onveilig en niet nodig’, aldus het manifest van de organisaties.

Nieuwe situatie

Naast de veiligheid staat ook het energieneutraliteitsdoel voor 2050 centraal in het verhaal van de glasbranche. Wie dan toch bezig is, kan zijn glas meteen laten vervangen door extra isolerend glas. Zo kan de thermostaat ook een graadje lager en bouwen we samen aan een energie neutrale samenleving.

Hoe komen we daar?

Met een stukje bewustwording. Huiseigenaren zijn zich vaak niet bewust van het gevaar in oudere huizen en hebben weinig kennis van de mogelijke oplossingen zoals veiligheidsglas en strategisch geplaatste stangen tegen doorvallen. De glasbranche wil hier verandering inbrengen en drukt mensen op het hart om de glassituatie in hun woning te laten onderzoeken door een expert. Hierna kunnen ze indien nodig de juiste maatregelen treffen.

System Flex

System Flex is de expert op het gebied van glas- en systeemwanden produceren en monteren. Meer weten over het gebruik van veilig glas? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken de opties graag met u door.

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.