Inhouse production groeit binnen de afbouw

Inhouse production groeit binnen de afbouw

Naar verwachting zal er meer werk naar de voorkant van het bouwproces verplaatsen in de toekomst. Dit betekent dat het productieproces zich niet meer op de bouwplaats afspeelt maar in de fabriekshal. Inhouse production is een trend die de verwachtingen van de klant sneller en efficiënter tegemoet komt. System Flex is deze trend al jaren voor en kunnen systeemwanden uit eigen assortiment als prefab inhouse produceren. 

 

Hoe was het eerst dan?

Over het algemeen is de markt best conservatief. Vooral MKB worden gerund door harde werkers die zelf de boor nog in handen nemen. Hierdoor blijft er minder tijd over om de laatste innovaties te volgen. Daarnaast hadden bedrijven genoeg personeel rondlopen en kon er genoeg werk uitbesteed worden aan dit personeel. Ze hadden te maken met een ander soort werkdruk. 

De reden dat bouwbedrijven overgestapt zijn naar prefab is omdat er op een gegeven moment geen metselaars meer waren. Ze konden niet meer vooruit en moesten een manier vinden waarop ze met minder personeel hetzelfde werk konden verrichten. Het inhouse produceren bleek allerlei voordelen te hebben waardoor steeds meer bedrijven overstappen naar deze manier van werken. 

 

De groei van inhouse production

  • Inhouse production groeit dankzij vier factoren. De eerste is het woningtekort. Er moet in een korte tijd veel woningen worden gebouwd welke vaak standaardspecificaties hebben. Prefab is de snelste oplossing en dit wordt allemaal inhouse geproduceerd. 
  • Daarnaast is er een groot tekort aan vakmensen. Bedrijven worden gedwongen om over te gaan naar arbeidsbesparende bouwprocessen. 
  • Ook is inhouse production over het algemeen goedkoper is dan traditioneel bouwen. Dit ziet niet alleen het bedrijf maar ook de klant terug in zijn portemonnee. 
  • De laatste factor zijn de technologische ontwikkelingen die in een raptempo meer mogelijk maken. 

 

Eigen assortiment en prefab

De productiehal van System Flex is ook inhouse. Met een team worden hier elke dag alle producten op maat gemaakt om hierna te leveren op locatie. 

Maatwerk is voor ons de standaard en is bedoeld voor tijdswinst en levert een gunstiger tarief op. Ons bouwsysteem is dan ook gebaseerd op ons eigen modulair assortiment van profielen. Onze automatisering zorgt er ten alle tijden voor dat er voldoende profielen op tijd aanwezig zijn. Maatwerk is nog steeds onze standaard en zo kan er tijdswinst behaalt worden tijdens de uitvoering.  

Daarnaast zal het prefab produceren steeds meer worden gerobotiseerd. Daarbij is het niet de bedoeling om het personeel te vervangen maar de snelheid te verhogen met een minimale foutmarge en hogere precisie (denk bijvoorbeeld aan automatisch zagen en frezen). Het personeel zal dan bezig zijn met de robotisering draaiende te houden.  

Doordat we begonnen zijn als montagebedrijf hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met het monteren van wanden. Dan leer je wel wat echt werkt en wat niet. Dit passen we ook toe in onze ontwerpen om het voor iedereen zo efficiënt mogelijk te maken. 

 

Waar vindt u dit terug? 

De wensen en behoeften van de markt zijn dynamisch en het is altijd een uitdaging om je producten hierop aan te sluiten. Doordat wij zelf de productie in beheer hebben kunnen wij snel schakelen en meebuigen met de trends van dat moment. U vindt dit terug in al onze systeemwanden. Voor meer informatie over onze systeemwanden of inhouse production kunt vrijblijvend contact opnemen.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd