Oktober woonmaand – de nieuwste trends op woon- en wandgebied!

Oktober woonmaand – de nieuwste trends op woon- en wandgebied!

De koude maanden staan voor de deur en dat betekent dat er ook weer mooie woontrends voor je klaar staan. Elk jaar wordt de maand oktober omgetoverd tot woonmaand. Dit is namelijk dé maand waarin je je huis lekker knus en gezellig kan maken. Is jouw huis ook najaar-klaar? We zetten een aantal woontrends voor je op een rij.

En bij een woontrend hoort natuurlijk ook een wandtrend! Want een mooie wand is zoals een goede wijn bij het eten; met de juiste wand komt het interieur echt tot leven!

Woon- en wandtrends 23/24

De bonte jaren 70!

De 70’s karakteriseert zich met felle kleuren, retro patronen en ronde vormen in het interieur. Met bijzondere deco en botanische invloeden verandert je huiskamer in een echt schilderij! Vooral voor de creatieveling is de jaren 70 een geweldig tijdperk om mee te experimenteren.

Wandtip: Flex Vintage of Flex Retro

De Flex Vintage en Flex Retro kenmerken zich beide door zijn aluminium kozijnen, welke de look & feel hebben van authentieke stalen kozijnen. De wanden geven een industriële look aan je ruimte, wat geweldig samen gaat met de kleurrijke 70s uitspattingen in het interieur.

Aaibaar organisch

Het tegenovergestelde van het kleurrijke en bonte interieur van de jaren 70 is het aaibare organische interieur. Je zag deze trend al langer terug in grote meubelstukken zoals banken, tafels en poefen maar nu ga je de zachte en organische kleuren en vormen ook terugvinden in accessoires. Licht, lekker fris en soms een accentje gewaagd met een gave eyecatcher.  

Wandtip: Flex Stud

De Flex Stud is een dichte wand met ontelbaar mogelijkheden. Dit type wand is geschikt voor meerdere afwerkingen. Een likje verf? Fris wit of een kek behangetje? Hiermee zorg je altijd voor eenheid met het organische interieur.

Duurzaam en aards

Met een duurzaam interieur kies je heel bewust voor je producten. Zo ga je voor tweedehands, kwaliteit of duurzaam geproduceerde meubels.Je karakter wordt gedefinieerd door het interieur. Een bijzonder plaatje! Combineer dit met mooie aardse kleuren én een heleboel planten! Create your own indoor greenhouse!

Wandtip: Flex Nature

Met de Flex Nature trek je de aardse tinten door in de wand. Deze wand is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Het speciale aan deze natuurlijke wand, is dat elk stuk uniek is, net als jij! 

Wil je de aardse invloeden naar een hoger level tillen? Bekijk eens deze moswanden.

Beurs

Ook zijn er dit jaar een aantal beurzen die in het teken staan van wonen, interieur en exterieur. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Beurs Eigen Huis vindt plaats van 22 t/m 24 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is het event voor al jouw (ver)bouw- woon- en- tuinplannen.
  • Huis&Woonbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg (van dakpan tot design). Je bezoekt deze beurs van 13 t/m 15 oktober.
  • De grote VT wonen&design beurs in EXPO Greater Amsterdam, Vijfhuizen vindt dit jaar plaats van 3 t/m 8 oktober.
  • Tussen 21 en 29 oktober vindt je in Eindhoven wederom de Dutch Design Week. Het grootste designevenement van Nederland.

System Flex

Op zoek naar de juiste wand voor jouw ruimte? Met de systeemwanden van System Flex creëer je een ruimte om van te genieten! Bekijk hier alle opties of neem contact op voor een vrijblijvend advies.

 

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.