Top 6: Waar haalt een architect zijn inspiratie vandaan?

Top 6: Waar haalt een architect zijn inspiratie vandaan?

Of je nu net start, al een paar jaar in het vak zit of een hoogstaande architect bent. Inspiratie moet blijven stromen en komt de meeste mensen niet zomaar toewaaien. Je moet altijd blijven zoeken naar nieuwe plaatjes, innovatieve kunstjes en duurzame oplossingen. Daarnaast heeft ieder pand, huis, interieur of exterieur zijn eigen eigenaardigheden waar creatief op moet worden ingesprongen. Waar haalt een architect deze creatieve sprongetjes vandaan? Je vindt hier de top 6 inspiratiebronnen voor architecten.

 

Tijdschriften

Niet alleen de echte vakliteratuur speciaal voor architecten zoals de Architect Magazine, maar ook de laagdrempelige tijdschriften die je kunt kopen in de supermarkt zijn vaak een geweldige inspiratiebron voor architecten.

Lookbooks

Niet alleen interessant om te lezen wat jouw concurrent doet maar deze boeken zijn vaak ook zo mooi vormgegeven dat ze meteen een aanvulling zijn op jouw eigen interieur.

Blogs

Blogs op websites zoals architectenweb.nl of dearchitect.nl worden elke dag geüpdatet met de nieuwste projecten en producten. Daarnaast kun je hier ook zien waar de jouw mede architecten mee bezig zijn. Schrijf je in voor de nieuwsbrieven en mis niks. Met een beetje geluk kom je hier zelfs een opdracht tegen!

Pinterest

Pinterest is de perfecte plek voor jouw visuele prikbord. Je kunt hier foto’s van anderen bekijken en opslaan voor later, maar ook jouw eigen collectie tonen aan ieder die geïnteresseerd is in architectuur. Laat zien wat je weet en wat je kunt. Wie weet haal je hier zelfs een opdracht uit!

Bekijk de Pinterestpagina van System Flex voor inspiratie.

De beurs

Er zijn een aantal beurzen per jaar waar je als architect terecht kan om inspiratie op te doen en met concullega architecten te spreken. ARCHITECT@WORK is er hier één van. Deze beurs is er niet gemaakt om producten te verkopen maar om écht het gesprek aan te gaan en te kijken wat je voor elkaar kan betekenen. Super informatief en een geweldig event om je netwerk te vergroten!  

Het dagelijks leven

Je kunt wel met je neus in de boeken en op het internet blijven maar uit het dagelijks leven haal je de meeste inspiratie! Ga maar eens een dagje de stad in en bekijk winkelpanden, historische gebouwen en andere kunstwerken. Of ga de natuur in en haal je inspiratie uit een vogelnest. Dat kan natuurlijk ook.

Samen inspireren

Op zoek naar inspiratie of heb je zin om te sparren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.