Waar kan je systeemwanden voor gebruiken?

Waar kan je systeemwanden voor gebruiken?

Een systeemwand is een veelzijdige oplossing als je een ruimte wil opsplitsen in meerdere ruimtes. Dit is mogelijk in verschillende omgevingen, van kantoren tot industriële ruimtes. Systeemwanden bieden niet alleen flexibiliteit maar geven de ruimte ook een boost en zijn kostenbesparend. In dit artikel bespreken we de acht plekken waar systeemwanden bijzonder goed tot hun recht komen en waarom ze hier de voorkeur hebben boven de traditionele wanden.

 

Systeemwanden voor kantoren

In een kantoorgebouw wil je natuurlijk een professionele en efficiënte werkomgeving creëren. Systeemwanden zien er niet alleen modern en fraai uit, maar bieden ook uitstekende geluidsisolatie. Hierdoor kun je rustig vergaderen, terwijl aan de andere kant van de muur gewerkt wordt. Doordat je een systeemwand kunt afwerken in verschillende stijlen, kun je een consistente uitstraling creëren op kantoor. Bovendien kun je de huisstijl en het logo op de systeemwanden toepassen, waardoor je de bedrijfsidentiteit extra versterkt.

 

Systeemwanden voor scholen

Onderwijsinstellingen zoals scholen en universiteiten hebben vaak behoefte aan duurzame en onderhoudsvriendelijke wanden. Systeemwanden zijn ideaal omdat ze sterk zijn en bestand tegen intensief gebruik. Ze kunnen worden voorzien van geïntegreerde whiteboards, prikborden of zelfs interactieve schermen, wat ze zeer functioneel maakt voor klaslokalen en collegezalen.

 

Systeemwanden voor ziekenhuizen

In ziekenhuizen en zorginstellingen is hygiëne van het grootste belang. Systeemwanden zijn gemakkelijk schoon te maken, wat helpt bij het handhaven van een schone omgeving. Bovendien bieden ze goede geluidsisolatie, wat essentieel is voor de privacy van patiënten en het verminderen van lawaai op de afdelingen.

 

Systeemwanden voor commerciële ruimtes

Winkels en andere commerciële ruimtes willen graag hun merk laten zien. Dit kan heel goed met systeemwanden. Ze kunnen worden ontworpen om perfect aan te sluiten bij de merkidentiteit van de winkel en kunnen worden gebruikt om producten aantrekkelijk te presenteren. Daarnaast bieden systeemwanden praktische voordelen zoals ingebouwde displays en rekken, waardoor ze niet alleen mooi maar ook functioneel zijn. Ook kun je door middel van smart folie een ruimte écht in de spotlight zetten.

 

Systeemwanden voor sportcentra

Voor sportcentra en gymzalen zijn vooral robuuste en onderhoudsvriendelijke wanden nodig. Systeemwanden die tegen een stootje kunnen, zijn ideaal omdat ze bestand zijn tegen intensief gebruik en gemakkelijk schoon te maken zijn.

 

Systeemwanden voor hotels

In hotels en conferentiecentra heb je vaak te maken met een wisselend aantal gasten en verschillende evenementen. Grote ruimtes kunnen gemakkelijk worden opgedeeld in kleinere ruimtes. Extra kamers creëren? Gebruik geluidsabsorberende systeemwanden, en je kunt eenvoudig een paar extra gasten kwijt. Systeemwanden zorgen niet alleen voor flexibiliteit, maar ook voor een comfortabele en stille omgeving voor al je gasten.

 

Systeemwanden voor musea en galerieën

Musea en kunstgalerieën veranderen regelmatig hun tentoonstellingen en hebben daarom flexibele indelingen nodig. Systeemwanden maken het eenvoudig om de ruimte aan te passen aan nieuwe tentoonstellingen of evenementen. Ze kunnen worden voorzien van bevestigingssystemen voor kunstwerken, verlichting en andere presentatiemiddelen. De mogelijkheid om de indeling van de ruimte snel te veranderen, helpt bij het creëren van een dynamische en aantrekkelijke omgeving voor bezoekers.

 

Systeemwanden voor bibliotheken

In een bibliotheek wil je verschillende ruimtes die voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Systeemwanden kunnen worden gebruikt voor leesruimtes, studieruimtes, vergaderruimtes, en tentoonstellingsruimtes met verschillende boekencollecties. Deze wanden kunnen worden voorzien van akoestische panelen die de akoestiek van een grote ruimte verbeteren en zo een aangename leesomgeving creëren. Wil je een heerlijk zithoekje maken? Maak dan gebruik van viltwanden. Ook deze wanden dragen bij aan de akoestiek in je ruimte.

 

System Flex

Een inspirerende plek werkt geweldig. Het is belangrijk dat de ruimte waarin je werkt goed aanvoelt. Daarom produceert System Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle systeemwanden van System Flex creëer je in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.