Wat kost een glaswand?

Wat kost een glaswand?

Een glaswand is een populaire keuze voor openbare ruimtes en kantoren. Ze geven een moderne uitstraling en laten meer natuurlijk licht binnen, wat de ruimte optisch vergroot. Als je een glaswand overweegt, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. In dit artikel bespreken we de factoren die de prijs van een glaswand bepalen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Factoren die de kosten beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een glaswand beïnvloeden. Mocht je een bepaald budget in gedachten hebben, dan kun je op sommige factoren besparen.

 

1. Type glas

Het soort glas dat je kiest, heeft een grote invloed op de prijs. Je kunt kiezen uit:

Enkel glas: Dit is de goedkoopste optie, maar biedt minder isolatie.

Dubbel glas: Dit is duurder dan enkel glas, maar biedt betere isolatie.

Gelaagd glas: Dit type glas is veiliger en duurzamer.

Gehard glas: Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas en is bestand tegen grote temperatuurverschillen.

 

2. Afmetingen en dikte

Ook de afmetingen en dikte spelen een grote rol in de kosten. De standaard glasdikte varieert tussen de 4 en 12 mm. Hoe dikker het glas, des te duurder het glas.

 

3. Afwerking en accessoires

Alles wat je toevoegt aan je glaswand, maakt de wand natuurlijk duurder. Denk bijvoorbeeld aan deuren, scharnieren en frames. Ook privacyfolies en ingebouwde jaloezieën kunnen de prijs verhogen.

 

4. Installatiekosten

De kosten van installatie variëren sterk en zijn afhankelijk van de complexiteit van het project. Een professionele installatie is vaak de beste keuze om ervoor te zorgen dat de glaswand correct en veilig wordt geplaatst.

 

Prijzen

Bij System Flex begint een glaswand bij €180,00 per m². Een glasdeur met kozijn, scharnieren en deurbeslag begint bij €850,00 per m², geleverd en gemonteerd op locatie.

 

Bespaartips

Om kosten te besparen, kun je het volgende overwegen:

  • Kies voor standaard afmetingen en dikte
  • Als je handig bent, kun je de glaswand zelf monteren
  • Misschien heb je niet in elke ruimte dubbel glas nodig. Bekijk zorgvuldig welk type glas je in welke ruimte nodig hebt.

 

Glaswanden van System Flex

Een inspirerende plek werkt geweldig. Het is belangrijk dat de ruimte waarin je werkt goed aanvoelt. Daarom produceert System Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle systeemwanden van System Flex creëer je in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.