Wat zijn brandveilige wanden?

Wat zijn brandveilige wanden?

Een veilige werkomgeving is enorm belangrijk, waarbij brandveiligheid een cruciale rol speelt. Bij het ontwerpen van een kantoor is het van belang om rekening te houden met een soepele doorloop en voldoende branduitgangen. Maar ook voor brandvertragende materialen. System Flex neemt deze uitdaging aan door brandveilige systeemwanden te plaatsen. In dit artikel onderscheiden we glazen wanden en dichte wanden. Elk kantoor kent zijn specifieke uitdagingen. Gelukkig biedt System Flex voor elke brandende vraag een doeltreffend antwoord!

Glazen systeemwanden

Veel moderne kantoren geven de voorkeur aan glazen wandsystemen vanwege het open en ruimtelijke gevoel dat ze creëren.Tijdens een brand is het van belang om de overslag van het vuur te vertragen, zodat medewerkers voldoende tijd hebben om het pand veilig te verlaten. Hier speelt brandwerend glas een cruciale rol. Het geharde glas met een speciale tussenlaag vormt een tijdelijke barrière zodra er brand uitbreekt. De norm voor brandwerend glas is vastgesteld vanaf 20 minuten brandwerendheid.

Dichte wanden: Metal Stud

Metal Stud scheidingswanden zijn uniek op het gebied van brandveiligheid. Deze vaste scheidingswanden, opgebouwd uit stalen profielen en gipsplaten, staan bekend om hun hoge brandwerendheid en geluidsisolatie. Het metalen frame draagt bij aan de structurele stevigheid van de wanden, waardoor ze beter bestand zijn tegen instortingsgevaar. Het gebruik van brandwerende gipsplaten in combinatie met Metal Stud frames verlengt de weerstand tegen vuur, waardoor deze wanden effectieve barrières vormen tegen brandoverslag.

Rookwerende wanden

Rook is vaak gevaarlijker dan de brand zelf, vanwege de schadelijke stoffen die in de rook aanwezig zijn en ingeademd worden. Bewusteloosheid kan optreden, waardoor ontsnappen bemoeilijkt wordt. Daarom zijn de normen voor brandveiligheid aangepast. Brandwerend glas houdt niet automatisch schadelijke rook tegen; hiervoor is rookwerend glas nodig. De norm voor rookwerend glas is vastgesteld vanaf 30 minuten weerstand tegen rookdoorgang.

Brandwerendheid gaat verder dan wanden. Naast het selecteren van de juiste materialen voor systeemwanden, zijn ook andere technologieën zoals rookmelders, branddeuren, nooduitgangen en brandblussers van groot belang.

Naast brandwerend en rookwerend glas zijn er andere aspecten om rekening mee te houden als het gaat om brandpreventie, zoals spanningsuitval. Hierover lees je meer in dit artikel.

System Flex is on fire

System Flex is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van Metal Stud wanden en glazen wanden. We adviseren je graag over het belang van de algehele uitstraling, akoestiek en brandveiligheid voor jouw kantoor. Van begin tot eind word je begeleid door onze specialisten, van het inmeten tot het plaatsen. Doordat we het hele productieproces in eigen hand hebben, kunnen we snel op jouw wensen inspelen en flexibel met je meebewegen. Ontdek de eindeloze mogelijkheden!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd