Werken met de FSC producten beschermt onze bossen

Werken met de FSC producten beschermt onze bossen

System Flex is altijd bezig met vernieuwing en verbetering op alle gronden. Ook op het gebied van duurzaamheid draagt System Flex graag zijn steentje bij. Zo kunnen we niet alleen nu maar ook in de toekomst genieten van de ruimtes die we realiseren. Er zijn verschillende grondstoffen nodig om onze producten te kunnen fabriceren. Het behoudt hiervan is belangrijk voor de continuïteit van de aarde. 

 

Nationale grondstoffendag 

7 september is het Nationale Grondstoffendag. Dit is een dag waarbij we aandacht vragen voor onder andere het hergebruik van grondstoffen. Slim gebruik geeft een grondstof al een flinke voorsprong en het is daarom geen wonder dat de overheden grote voorstanders zijn van economische circulariteit. Maar ook het behoudt van grondstoffen is al een aantal jaren een belangrijk onderwerp. Veel grondstoffen raken simpelweg op en driekwart van de bouwbedrijven hebben te maken met een vertraging van leveringen. Een probleem voor hen en voor het milieu.  

Net zoals voor vele bouwbedrijven heeft ook System Flex diverse grondstoffen nodig om zijn product te fabriceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan metaal en rubber. In onze systeemwanden zit ook hout verwerkt. Over het algemeen wordt er in de bouw veel hout gebruikt. System Flex onderscheidt zich door enkel duurzaam hout te gebruiken. 

 

Forest Stewardship Council

Als u het  keurmerk van de Forest Stewardship Council® ziet, weet u dat het hout uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage komt. Hiermee wordt een verantwoorde herkomst van de grondstoffen gegarandeerd. De missie van FSC is het herstellen en beschermen van bossen. Dit doen zij al meer dan 30 jaar op de volgende manier:

  • Kwetsbare bosgebieden en bossen met een hoge natuurwaarde worden met rust gelaten.
  • Om erosie te voorkomen wordt er geen hout gekapt langs waterlopen en op steile hellingen.
  • Na de houtkap krijgt het bos de kans om zich te herstellen. Zo wordt er nooit meer hout gekapt dan er kan aangroeien.

24 tot en met 30 september 2022 lanceert FSC de campagne FSC Forest Week met als thema ‘Kies voor bossen. Kies voor FSC’. De campagne is bedoeld om de consument bewust te maken van verantwoord bosbeheer en verantwoorde consumptie.

 

Het keurmerk voor System Flex

Omdat we zo afhankelijk van grondstoffen zijn, willen we zeker zijn dat het behoudt ervan gegarandeerd wordt. Om die reden kocht System Flex altijd al alleen maar hout in met het FSC keurmerk. Echter waren wij zelf nog geen onderdeel van de keten. Daar moest dus verandering in komen. In 2022 hebben wij de audit succesvol gemaakt en mogen wij ons, met trots, een officieel onderdeel van de FSC keten noemen. Zo kunnen wij voortaan elk project volledig met FSC producten realiseren. 

 

Waar vindt u de FSC producten terug?

Bekijk bijvoorbeeld onze Flex Nature. Dit is een systeemwand die gemaakt is met houten profielen in plaats van aluminium. Dit geeft een mooie natuurlijke en unieke uitstraling. Deze systeemwand kunnen we geheel naar uw eigen smaak ontwerpen. Neem een kijkje bij het project in het kantoorpand van K+V. Dit project is geheel gerealiseerd met FSC gecertifieerd hout. Maar ook alle andere systeemwanden worden nu geleverd met hout met het FSC-keurmerk. Voor meer informatie over onze systeemwanden of FSC kunt u vrijblijvend contact opnemen.