Plafondeiland

Kent u dat onaangename gevoel van veel lawaai in een ruimte, stemmen die door elkaar klinken en het niet kunnen verstaan van de persoon waarmee u in gesprek bent? In dat geval is de akoestiek in de ruimte waarin u zich bevindt van onvoldoende kwaliteit. Geluiden worden niet goed geabsorbeerd en storende geluiden zorgen ervoor dat u zich niet goed kunt concentreren. Gelukkig is hier eenvoudig iets aan te doen. Bij System Flex kunt u namelijk naastsysteemwandenensysteemplafondsook terecht voor akoestische plafondeilanden. Hiermee wordt de akoestiek aanzienlijk verbeterd en op deze manier helpen wij u om van iedere ruimte een rustige en fijne werkplek maken.

Wat is een plafondeiland?

Een plafondeiland is een element dat aan het plafond hangt en heeft als doel om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Dit loshangende element beslaat meestal een groot gedeelte van het plafond. Het materiaal waarvan akoestische plafondeilanden worden gemaakt kan bijvoorbeeld glasvezel of absorberend schuim zijn. Akoestische plafonds worden vaak geplaatst in kantoren of vergaderzalen, maar zijn ook zeer geschikt voor theaters, klaslokalen of andere plaatsen waar geluidsabsorptie gewenst is.

Voordelen van het plaatsen van een plafondeiland

Wilt u ook de akoestiek in uw kantoor of werkruimte verbeteren? Met het plaatsen van een plafondeiland profiteert u van de volgende voordelen:

• Geluidsabsorptie
• Verbeterde concentratie
• Flexibel en eenvoudig te installeren

Akoestische plafondeilanden dragen bij aan het absorberen van geluid. Hierdoor heeft u minder last van schelle geluiden, galmen en echo’s in uw ruimte. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u en de personen waarmee u in gesprek bent, elkaar beter kunnen verstaan. Bovendien hebben overige personen in de ruimte minder last van elkaars gespreksgeluiden. Door het creëren van een rustigere omgeving met behulp van een akoestisch plafondeiland, wordt de concentratie van de personen in de ruimte aanzienlijk verbeterd. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit en zorgt tegelijkertijd voor minder stress en vermoeidheid.

Plafondeilanden zijn een perfecte oplossing voor het comfortabeler maken van uw ruimte. De elementen worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen, indien nodig, ook worden verplaatst. Dit maakt een plafondeiland flexibel in gebruik.

Heeft u een uitdaging voor ons?

Klanten aan het woord

Boatex beheer

''De korte lijntjes binnen het bedrijf zorgen voor een snelle reactie en efficiënte aanpak.''

VVS Group

''Top service, kwaliteit en boven alles perfecte communicatie.''

Caransa Groep

''De medewerkers van System Flex denken met ons mee. Samen ontzorgen wij de klant!''

Verbeter de akoestiek met een plafondeiland op maat

Wilt u ook meer rust op kantoor voor uzelf en uw werknemers? Dat kan door het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte. Verminder geluidsoverlast met de akoestische plafondeilanden van System Flex. Wij laten u graag kennismaken met onze producten en voorzien u van passend advies op maat. Onze medewerkers staan voor u klaar met persoonlijke service. Doordat wij het gehele proces van ontwerp tot productie en installatie van plafondeilanden en systeemwanden in eigen hand hebben, kunnen wij flexibel en snel inspelen op uw wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om meer informatie te ontvangen!

Veel gestelde vragen

Een systeemplafond heeft als voordeel dat de akoestiek in een ruimte verbetert, lichtopbrengst ( mits wit uitgevoerd) verbetert, en dat het goedkoper is dan geen systeemplafond, Dit omdat men anders een duurdere installatie moet aanbrengen (alles is zichtwerk) en extra maatregelen voor de akoestiek en meer verlichting moet aanbrengen voor dezelfde lichtopbrengst per m².

Systeemplafonds beginnen vanaf € 35,00 per m², indien men een betere kwaliteit plafond wil, komt er zo’n € 3,00 per m² bij. Een doorzak plafond begint bij € 45,00 per m². Een verdekt systeemplafond begint bij € 65,00 per m².