Stoffen wanden

Heeft u een nieuw bedrijfspand dat ingericht moet worden of wilt u uw kantoor- of vergaderruimte opnieuw inrichten? Bij System Flex helpen wij u graag met het ontwerpen en inrichten van uw bedrijfsruimte. Heeft u er wel eens over nagedacht om de muren te bekleden met wandpanelen van stof? Gestoffeerde wandpanelen zijn een functionele en elegante manier voor het aankleden en verfraaien van onder meer kantoorpanden en restaurantruimtes. Maar ook in theaterzalen, hotels of zorginstellingen is wandbekleding van stof een uitstekende optie. Graag laten wij u kennis maken met de vele mogelijkheden van stoffen wanden, en wie weet profiteert u binnenkort ook van de voordelen van deze zachte wandbekleding.

Vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen?

Neem contact op


Wat is een stoffen wandpaneel?

Stoffen wandpanelen zijn decoratieve en functionele wandbekledingselementen. De panelen zijn ontworpen om de esthetiek van een ruimte te verbeteren en hebben tevens een functionele waarde. Een gestoffeerd wandpaneel bestaat uit een houten of MDF plaat die wordt omkleed met stoffen van verschillende soorten materialen en designs. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld textielstoffen, leer, zijde, fluweel of kunstleer.

Dit zijn de voordelen van wandpanelen van stof

  • Luxe uitstraling
  • Uiteenlopende ontwerpmogelijkheden
  • Verbetering van de akoestiek
  • Isolerende werking
  • Eenvoudig in onderhoud

Stoffen panelen op een muur geven een ruimte een elegante, warme en luxe uitstraling. De zachte wandpanelen kunnen eenvoudig worden aangepast aan uiteenlopende interieurstijlen, van klassiek tot modern.

Wilt u uw kantoorruimte een frisse en strakke uitstraling geven? Of bent u juist op zoek naar een warme en knusse manier om uw horecagelegenheid een eigentijdse uitstraling te geven? Met het gebruik van verschillende kleuren en texturen ontwerpen wij voor u een interieur dat geheel voldoet aan uw wensen en voorkeuren.

Een groot voordeel van stof om panelen is de verbetering van de akoestiek in de ruimte die dit geeft. Geluiden worden beter geabsorbeerd en echo’s zullen duidelijk verminderen. Zo ontstaat er met het aanbrengen van wandpanelen van stof een stillere en comfortabelere ruimte. Dit maakt gestoffeerde wandpanelen ideaal voor gebruik in onder meer kantoren en restaurants. Wandpanelen van stof hebben daarnaast een positieve invloed op uw energierekening. De isolerende werking van de panelen dragen namelijk bij aan het vasthouden van de warmte in de winter en het koel houden van de ruimte in de zomer.

Wilt u niet te veel tijd kwijt zijn aan het schoonhouden van uw interieur? Stoffen wandpanelen zijn eenvoudig in onderhoud. U kunt ze met de stofzuiger schoonmaken of neem ze af met een zachte borstel om het stof te verwijderen.

Bestel uw wandpanelen van stof bij System Flex

Een wandpaneel met stof bekleden is een uitstekende optie wanneer u uw ruimte een warme en persoonlijke uitstraling wilt geven. Wilt u ook wandbekleding van stof in uw bedrijfsinterieur? Neem dan nu contact op met de medewerkers van System Flex en maak vrijblijvend een afspraak.