Op woensdag 14 en donderdag 15 september was het zover. Na een aantal coronajaren barstte het architecten spektakel in Rotterdam weer los. ARCHITECT@WORK is inmiddels al jaren een drukbezocht succes en ook dit jaar mocht het team 3.580 bezoekers ontvangen. En een lichtpuntje, want deze bezoekers hoeven niet meer twee jaar te wachten tot de volgende Nederlandse editie. ARCHITECT@WORK The Netherlands verhoogt zijn frequentie namelijk naar jaarlijks. De volgende editie in 2023 vindt plaats in Zaandam en in 2024 zijn ze weer te vinden in Rotterdam.
Wat kon je verwachten?
Vooral een hoop goede gesprekken met architecten, interieurstylisten en ontwerpers. ARCHITECT@WORK is niet tot leven geroepen om je producten koud te verkopen maar vooral om te netwerken. Wat kun je voor elkaar betekenen en welke innovatieve producten staan op het punt om de markt te betreden? Juist, innovatieve producten. Want dat moet je wel hebben als je als exposant op ARCHITECT@WORK wilt staan. Laat maar eens zien wat jij kan en hoe creatief je bent. Heerlijke onderwerpen om over te sparren onder het genot van een hapje en een drankje. (die daar ook zeker niet miste).
En je hoeft niet bang te zijn om daar te worden bedolven door tasjesvullers en dagjesmensen. De bezoekers worden zorgvuldig gescreend en ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Verwacht hier dus echte serieuze gesprekken!
Innovatieve producten
Welke producten zie je daar dan zoal? Denk bijvoorbeeld aan akoestische panelen uit gerecycled petvilt. Er is een nieuwe variant ontwikkeld waarin het lijkt alsof het een stoffen afwerking heeft. De panelen worden gemonteerd met klittenband en kunnen hierdoor ook makkelijk worden verplaatst en hergebruikt. Wel zo handig als je gebruik wilt maken van de MIA en VAMIL subsidie op herbruikbare wanden.
Interessante lezingen
Naast deze innovatieve producten kon je ook de lezingen bijwonen van een aantal creatieve breinen. In de lezing van landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects ontdekken we hoe stedelijke gebieden een leefomgeving kunnen zijn voor dieren. Dit doet hij door zich af te vragen wat een vogel of vis nodig heeft. Hij komt hierdoor tot nieuwe ideeën voor een natuurlijke omgeving in de stad, wat niet alleen aantrekkelijk is voor het dier maar ook voor de mens om in te wonen.
Anja Verdonk en Tim Vermeend hebben een lezing gegeven over het bouwen met hout waarbij zij vele voordelen benoemen zoals uitstraling en snelheid. De lezing van Raoul Vleugels van Werkstatt sloot hier weer mooi bij aan door te laten zien hoe je houten casco’s veranderd in biobased materialen.
Materialen
Wat is een beurs zonder interactieve bezigheden. Achterin de zaal vond je nog een tiental tafels waar grondstoffen en producten op hun eigenzinnige manier werden tentoongesteld. Niet alleen leuk om te zien maar ook om te voelen.
We blijven innoveren
Ook System Flex staat vernieuwen hoog in het vaandel. Meer weten over onze innovatieve producten? Neem vrijblijvend contact met ons op.