Dag van het Recyclen - Het tweede leven van een systeemwand

Dag van het Recyclen - Het tweede leven van een systeemwand

Op maandag 18 maart vieren we wereldwijd de Dag van het Recyclen. We richten onze aandacht op het hergebruik van producten en de duurzaamheid. We streven allemaal naar een circulaire economie en daarbij is het van belang dat we elk aspect in ons leven kritisch bekijken, inclusief de gebouwen waarin we wonen en werken. Dit terrein wordt namelijk nog vaak over het hoofd gezien.

Systeemwanden zijn een belangrijk onderdeel van het interieur, niet alleen vanwege hun functionaliteit maar ook vanwege hun esthetische waarde. Je wilt natuurlijk wel in een prettige en mooie ruimte werken en wonen. Van kantoren tot openbare ruimtes, systeemwanden dragen bij aan de sfeer. Maar wat gebeurt er met deze wanden als ze niet meer nodig zijn?

In het kader van de Dag van het Recyclen willen we de wereld van de systeemwanden belichten, omdat ook zij een tweede leven verdienen.

Hergebruik

Een van de meest voor de hand liggende manieren om systeemwanden te recyclen, is door ze opnieuw te gebruiken in een andere ruimte of een ander gebouw. Dankzij de flexibiliteit van een systeemwand kunnen ze makkelijk gedemonteerd worden en ergens anders opgebouwd worden. Hiermee verleng je de levensduur en neem je ook de vraag naar nieuwe materialen weg.

Materiaal terugwinnen

Systeemwanden bestaan uit verschillende materialen zoals aluminium, glas en hout. Door deze zorgvuldig te demonteren en te scheiden, kunnen ze gerecycled en hergebruikt worden voor nieuwe wanden.

Upcycling

Gebruik je de gedemonteerde materialen niet voor een systeemwand, dan kan je ze ook gebruiken voor een ander product en een ander doeleinde. Materialen kunnen worden omgevormd tot unieke meubelstukken, decoratieve objecten of kunst. Op deze manier krijgen materialen een meer artistieke waarde.

Urban mining

Urban mining is een term die steeds vaker wordt gebruik in de (af)bouw- en interieurindustrie. Met urban mining verwijs je naar het winnen van waardevolle grondstoffen die komen uit bestaande gebouwen en constructies. Een mooi voorbeeld van urban mining in de afbouw is het hergebruik van glas. Glas is een materiaal dat oneindig kan worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies. Door gebruik te maken van oude glazen puien en ramen kunnen nieuwe producten worden gemaakt, zoals isolatieglas of glazen wanden.

Duurzaam met System Flex

System Flex draagt bij aan een gezond milieu door afval te scheiden en materialen te hergebruiken. Het nieuwe pand is slim ontworpen met onder andere een eigen zonnepanelenpark en elektrische bedrijfswagens.

Al meer dan 30 jaar produceert System Flex flexibele wandsystemen om inspirerende ruimtes te realiseren. Met stijlvolle (glazen) systeemwanden kunnen fraaie en functionele ruimtes snel en eenvoudig gecreëerd worden. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd