De wand maakt de sfeer in kantoor

De wand maakt de sfeer in kantoor

Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraak: ‘De tegel maakt de badkamer’. Dit komt doordat de rest van de invulling van een badkamer vaak rechttoe rechtaan is. Een toilet, een douche, een wasbak en eventueel een bad. Natuurlijk heb je allerlei varianten hierin maar de tegel zorgt over het algemeen voor de sfeer in een badkamer. Eigenlijk geldt dit voor het interieur in de rest van het huis hetzelfde. Je komt een ruimte binnen en het eerste wat je ziet zijn de kleuren van de muren. Daar is dan weer de rest van het interieur op afgestemd. Maar hoe creëer je de juiste sfeer in kantoor?

Bepaal de sfeer

Het doel van een kantoor is rustig en geconcentreerd kunnen werken. Daarnaast wil je ook productiviteit stimuleren en zorgen voor een harmonieuze en inspirerende plek, waar ideeën kunnen groeien. Bekijk bijvoorbeeld deze kantoorkas. Dit is de plek om zaadjes te planten voor het bedrijf en ideeën te laten groeien. Dit trekt het concept van de binnentuin door naar het kantoor. De binnentuin is letterlijk een tuin in het midden van een kantoor.

Begin bij de wand

Welke kleur of welk materiaal zorgt voor die sfeer? Kleuren beïnvloeden namelijk je emotie en daarmee ook de sfeer in kantoor. Maak bijvoorbeeld gebruik van een kleurschema (eventueel variaties op de bedrijfskleuren). Zorg ervoor dat deze kleuren terugkomen op verschillende wanden in het pand.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Texas blijkt dat grijze, beige en witte kleuren een droevig gevoel oproepen. De kleur oranje draagt bij aan de creativiteit en de kleur paars zorgt voor een verhoogde concentratie. De kleur geel geeft je werknemers een optimistisch, energiek en verfrissend gevoel. Wil je meer efficiëntie bereiken? Dan kies je voor de kleur groen of blauw. Een rode muur zorgt voor aandacht, gedrevenheid en inspiratie. Hout en natuurlijke tinten geven warmte en een gezellige sfeer in het kantoor.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een natuurlijke ‘groene muur’. Hiermee zorg je voor genoeg zuurstof en verbeterd het de akoestiek. In dit kantoor hebben ze gekozen voor een muur van platmos. Het geeft een prachtige natuurlijke uitstraling! Een echte aanwinst in het kantoor én onderhoudsvriendelijk. Er zijn nog meer manieren om de akoestiek in je kantoor te verbeteren.  

Pas hier je interieur op aan

Als de wanden staan, kun je de ruimte vullen met de kantoorbenodigdheden zoals bureaus, stoelen, computers etc. Laat het daar niet bij en zorg voor gave eyecatchers zodat dit de ruimte net wat meer sfeer geeft. In dit kantoor hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor grote bomen midden in de ruimte. 

Op zoek naar een sfeermaker?

Ben je op zoek naar zo’n sfeermaker die jouw wanden onder handen neemt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd