Wandmatching - Het ideale wandtype voor iedere ruimte

Wandmatching - Het ideale wandtype voor iedere ruimte

Het lijkt misschien vanzelfsprekend: een wand is gewoon een wand, toch? Maar de waarheid is dat een wand in een bibliotheek heel anders is dan die in een kantoor. Afgezien van esthetiek spelen ook functionele aspecten een belangrijke rol, en deze kunnen sterk variëren per ruimte.

Waarom zijn die verschillen zo nodig? Het antwoord ligt in de behoefte van de ruimte. Laten we er eens dieper op in gaan. Wanden vind je overal, van huizen tot kantoren en in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen en bibliotheken of musea. Overal waar ruimtes aanwezig zijn, zijn er wanden.

Kantoren: Een balans tussen privacy en samenwerking

In een kantooromgeving zijn verschillende ruimtes aanwezig, zoals vergaderruimtes en belcellen. Hier is geluidsabsorptie belangrijk om de privacy te waarborgen. Voor deze ruimtes is de Flex Vilt de ideale wand. Deze is speciaal ontworpen om storende achtergrondgeluiden te minimaliseren. Een glaswand zoals de Flex Light is ook een uitstekende optie. Ze verbeteren de akoestiek en kunnen dienen als beschrijfbare oppervlakken. Handig voor creatieve uitspattingen tijdens brainstormsessies. 

Openbare ruimtes: Functionaliteit en esthetiek

Een plek zoals een theater of musea hebben een cultureel doel. Deze culturele ruimtes vragen dan ook om een creatieve wand. Bijvoorbeeld een wand met extra kleur en textuur. Eén ideale wand voor een culturele ruimte bestaat eigenlijk niet. Want cultuur is niet in één wand te vangen. Verschillende wanden kunnen samen de expressie van de ruimte versterken.

Winkels

De keuze voor een wand in een winkel hangt af van de gewenste uitstraling. Een winkel waar biologische producten worden verkocht, is een natuurwand zoals de Flex Nature ideaal, met op maat gemaakte houten profielen vervaardigd uit duurzaam FSC-gecertificeerd hout.

Bibliotheken

In bibliotheken is een stilte ruimte enorm belangrijk. Glaswanden zijn hier zeer geschikt omdat ze het geluid isoleren. Flex Light Deluxe, met dubbele spouw en met optionele jaloezieën biedt een extra stille en ongestoorde werkomgeving.

Horeca

Bij het kiezen van een wand voor een restaurant zijn verschillende factoren van belang. De focus ligt hierbij voornamelijk op de uitstraling, maar het is goed om ook rekening te houden met de akoestiek. Deze ruimte fungeert vaak als klankkast, vooral wanneer deze gevuld is met honderden gasten die tegelijkertijd aan het praten en dineren zijn. Kies voor Flex Industrial. Hiermee behoud je niet alleen de grootte van de ruimte maar wordt ook het geluid gedempt.

Of kies voor een andere uitstraling met de Flex Retro of Flex Vintage.

Instellingen: Veiligheid en comfort

Voor instellingen zoals scholen, gevangenissen en ziekenhuizen zijn veiligheid en comfort essentieel. Elke instelling heeft specifieke behoeften op het gebied van wandvoorzieningen.

Scholen

In klaslokalen is het creëren van een optimale leeromgeving van groot belang. Je wilt de individuele concentratie evenals de samenwerking bevorderen. De Flex Magnet kan hiervoor zorgen. Bij de Flex Magnet wordt er gebruik gemaakt van magneten en dit maakt de wand enorm flexibel.

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen is een clean uitstraling van belang, met wanden die gemakkelijk schoon te maken zijn en waar vuil zich niet ophoopt in naden en kieren. Een wand moet vlekkeloos overgaan in het plafond en de vloer. De Flex Stud is speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen.

Kortom, voor elke ruimte is er een ideale wand. Door de juiste wand te kiezen, kunnen de esthetiek, functionaliteit en het comfort van de ruimte aanzienlijk worden verbeterd, waardoor deze perfect aansluit bij de behoeften van de gebruikers.

Al meer dan 30 jaar produceert System Flex flexibele wandsystemen om inspirerende ruimtes te realiseren. Met stijlvolle (glazen) systeemwanden kunnen fraaie en functionele ruimtes snel en eenvoudig gecreëerd worden. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

 

Heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.