Het vormgeven van flexplekken: de ideale werkplek voor iedereen

Het vormgeven van flexplekken: de ideale werkplek voor iedereen

In de snel evoluerende zakelijke wereld is het traditionele, vastgeroeste kantoorlandschap een relic uit het verleden. Een flexibele kantoorindeling is vandaag de dag een absolute vereiste.

Het aanzicht van dezelfde gezichten dag in, dag uit kan een creatieve dooddoener zijn. Om jezelf te ontplooien, je creativiteit te voeden en productiviteit een boost te geven, is het noodzakelijk om jezelf te verplaatsen. Varieer in je werkplek, geef je ogen de kost met een andere omgeving, en geniet van een comfortabele kantoorbank of zelfs een picknicktafel. De ambiance moet af en toe veranderen om je zintuigen te kunnen prikkelen, weg van de voorspelbare gesprekken over het weer. Het is tijd voor een flinke dosis verandering!

Flexplekken bieden precies dat - een ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Het is een zet in de richting van het stimuleren van creativiteit en het doorbreken van vastgeroeste patronen.

Wat zijn flexplekken?

Flexplekken zijn van niemand en tegelijkertijd van iedereen. Het is niet de plek voor persoonlijke fotolijstjes, maar het kan wel jouw persoonlijke toevluchtsoord zijn. Flexplekken zijn beschikbaar voor gebruik door verschillende medewerkers op verschillende tijdstippen. Het biedt werknemers de vrijheid om te kiezen waar ze willen werken op basis van hun behoeften. Een behoefte aan frisse lucht? Werk dan buiten. Een behoefte aan stilte? Zoek een stiltecabine op. En als je behoefte hebt aan wat rumoer, duik dan in een ballenbak, net zoals hier.

Waarom flexplekken?

Hoewel flexplekken vaak gezien worden als een kostenbesparende maatregel, gaat het veel verder dan dat. Vanuit het perspectief van werknemers stimuleren ze samenwerking, vergroten ze creativiteit en verbeteren ze de ergonomie. Een stapje verder dan het sta-zit bureau. Flexplekken bevorderen een inclusieve bedrijfscultuur en bieden werknemers de vrijheid om hun ideale werkomgeving te kiezen, wat leidt tot meer dynamiek en dus meer productiviteit.

Flexplekken en wanden

Flexplekken bestaan simpelweg uit wanden, een stoel en (meestal) een bureau; de rest vul je zelf in. Het geheim van een aantrekkelijke flexplek? Visueel aantrekkelijke systeemwanden. Deze transformeren een saaie ruimte in een bijzondere flexplek en bieden organisaties de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan veranderende behoeften, terwijl ze een aantrekkelijke en functionele werkomgeving behouden.

Systeemwanden dragen niet alleen bij aan de esthetiek van de werkomgeving, maar dienen ook als afscheiding die kan worden aangepast aan de branding en identiteit van een bedrijf. Transparante wanden behouden het gevoel van openheid, terwijl de juiste akoestiek zorgt voor een ongestoorde werkomgeving.

Overweeg bijvoorbeeld viltwanden om een huiselijk en warm gevoel te creëren. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en inspiratie, waardoor flexplekken niet alleen praktisch zijn maar ook een bron van innovatie en creativiteit worden.

Flexplekken by System Flex

System Flex produceert glas- en dichte wanden waarmee je hoogwaardige flexplekken mee kunt creëren. 

Een inspirerende plek werkt geweldig. Of we ons nu moeten concentreren, een serieus gesprek moeten voeren of elkaar willen inspireren. Het is belangrijk dat de ruimte waarin we werken goed voelt. Daarom produceert System Flex al 30 jaar flexibele wandsystemen om de ideale ruimte mee te realiseren. Met de stijlvolle (glazen) systeemwanden van System Flex creëer je in elke omgeving snel en eenvoudig fraaie en functionele ruimtes. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd