Vilt wandbekleding

Grote en open ruimtes in een gebouw kunnen nogal kil aandoen. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor waar meerdere personen in één ruimte werken, of een restaurant met een groot aantal gastentafels. Betonnen muren en hoge plafonds zorgen voor een verminderde akoestiek en ontspannen werken of het voeren van een gesprek is door het galmen in de ruimte zeer onaangenaam.

Herkent u dit ook en wilt u hiervoor een speciaal op maat gemaakte oplossing? Bij System Flex hebben wij voor u de perfecte manier om uw ruimte zodanig in te richten dat galmen verleden tijd is. Bovendien krijgt uw ruimte daarbij een warme en verfijnde uitstraling; wij realiseren dit graag voor u met behulp van vilten wandbekleding. Ontdek de mogelijkheden die wij u bieden en kies ook voor akoestische vilt panelen van System Flex.

Vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen?

Neem contact op


Wat is vilten wandbekleding?

Vilt is een textielmateriaal dat ontstaat door vezels van wol of andere natuurlijke vezels samen te persen. Door wrijving ontstaat een dicht en stevig materiaal. Deze eeuwenoude techniek wordt vooral gebruikt vanwege de isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Daarnaast speelt de esthetische waarde van vilt ook steeds meer een rol. Bij System Flex brengen wij alle goed eigenschappen van dit materiaal bijeen in het fabriceren van vilten wandpanelen. Vilten muurbekleding kan variëren in kleur, dikte en textuur. Hierdoor is het zeer geschikt voor diverse toepassingen en in uiteenlopende interieurstijlen. Laat u binnenkort ook uw ruimte verfraaien met de vilten wandbekleding van System Flex?

Dit zijn de voordelen van vilt op de muur

Vilt op de muur heeft diverse voordelen:

  • Akoestische eigenschappen
  • Thermische isolatie
  • Duurzaam
  • Flexibel en esthetisch

De akoestische eigenschappen die wandpanelen van vilt bieden, vormen een belangrijk voordeel. De geluidsabsorberende eigenschappen maken vilt als muurbekleding bijzonder geschikt in kantoren en restaurants, maar zijn ook een perfecte toepassing in uw thuisbioscoop. Akoestische panelen van vilt absorberen geluidsgolven en verminderen nagalm. Hierdoor ontstaat een rustige en aangename omgeving waarin de spraakverstaanbaarheid verbetert en effectieve communicatie mogelijk wordt.

Bij vilt als wandbekleding wordt meestal niet direct gedacht aan de isolerende eigenschappen van dit materiaal. Toch zult u al snel de voordelen van de thermische isolatie ervaren wanneer u vilt als wandbekleding kiest. Door het vasthouden van warmte draagt vilt op een wandpaneel bij aan de energie efficiëntie in uw ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een aangename en comfortabele omgeving, maar kan ook leiden tot een lagere energierekening. Dat is een mooie bijkomstigheid, toch?

Bij de keuze voor vilt aan de muur draagt u bij aan een duurzame economie. Wandbekleding van vilt is namelijk sterk en goed bestand tegen slijtage. Hierdoor gaat het lang mee, zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Bovendien is vilt een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal, wat vilt op uw muur tot een verantwoorde en groene oplossing maakt.

Akoestische wandpanelen van vilt: diverse toepassingen mogelijk

Een goede akoestiek is in iedere ruimte gewenst en vilt past in ieder interieur. Bij System Flex brengen we dit samen tot een akoestisch paneel van vilt dat praktisch en mooi is voor toepassing in iedere ruimte. Laat onze deskundige medewerkers akoestische panelen in grijs vilt aanbrengen op uw kantoor voor een moderne en warme look. U zult versteld staan van de werking van vilt op uw muur. Als er minder lawaai en nagalm is, zal dit bijdragen aan een rustigere en daardoor productievere werkplek die ook nog eens een professionele uitstraling heeft.

Heeft u een horecaonderneming zoals een restaurant, bar of café? Ook hier doet vilt op de muur wonderen voor de akoestiek. Uw klanten kunnen relaxt genieten van een hapje en een drankje zonder gestoord te worden door vlagen van gesprekken van andere aanwezigen. Door het bekleden van een muur met vilt geeft u bovendien op een eenvoudige manier een eigentijdse en persoonlijke uitstraling aan het interieur. Een akoestisch wandpaneel van vilt is namelijk verkrijgbaar in alle kleuren die u maar wenst. Wilt u fris wit vilt aan de muur of kiest u liever warme kleuren vilt voor een akoestisch paneel? Laat u inspireren en adviseren door de vakkundige medewerkers van System Flex.

Het zijn slechts enkele voorbeelden die wij u hier geven voor het toepassen van vilt op de wand. Naast kantoren en horecagelegenheden leveren wij ook vilten wandbekleding bij onder andere scholen en onderwijsinstellingen, galerijen en opnamestudio’s en bij particulieren thuis.

Ook vilt op uw muur? Maak uw keuze bij System Flex

Bent u ook overtuigd van de voordelen die vilt op de muur u biedt? Of wilt u nog meer weten over de verschillende toepassingen die er mogelijk zijn met een wand van vilt? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Onze medewerkers laten het u graag ervaren!