Vilt wandbekleding

Grote en open ruimtes in een gebouw kunnen nogal kil aandoen. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor waar meerdere personen in één ruimte werken, of een restaurant met een groot aantal gastentafels. Betonnen muren en hoge plafonds zorgen voor een verminderde akoestiek en ontspannen werken of het voeren van een gesprek is door het galmen in de ruimte zeer onaangenaam.

Herkent u dit ook en wilt u hiervoor een speciaal op maat gemaakte oplossing? Bij System Flex hebben wij voor u de perfecte manier om uw ruimte zodanig in te richten dat galmen verleden tijd is. Bovendien krijgt uw ruimte daarbij een warme en verfijnde uitstraling; wij realiseren dit graag voor u met behulp van vilten wandbekleding. Ontdek de mogelijkheden die wij u bieden en kies ook voor akoestische vilt panelen van System Flex.

Wat is vilten wandbekleding?

Vilt is een textielmateriaal dat ontstaat door vezels van wol of andere natuurlijke vezels samen te persen. Door wrijving ontstaat een dicht en stevig materiaal. Deze eeuwenoude techniek wordt vooral gebruikt vanwege de isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Daarnaast speelt de esthetische waarde van vilt ook steeds meer een rol. Bij System Flex brengen wij alle goed eigenschappen van dit materiaal bijeen in het fabriceren van vilten wandpanelen. Vilten muurbekleding kan variëren in kleur, dikte en textuur. Hierdoor is het zeer geschikt voor diverse toepassingen en in uiteenlopende interieurstijlen. Laat u binnenkort ook uw ruimte verfraaien met de vilten wandbekleding van System Flex?

De voordelen van vilt op de muur

Vilt op de muur heeft diverse voordelen:

  • Akoestische eigenschappen
  • Thermische isolatie
  • Duurzaam
  • Flexibel en esthetisch

De akoestische eigenschappen die wandpanelen van vilt bieden, vormen een belangrijk voordeel. De geluidsabsorberende eigenschappen maken vilt als muurbekleding bijzonder geschikt in kantoren en restaurants, maar zijn ook een perfecte toepassing in uw thuisbioscoop. Akoestische panelen van vilt absorberen geluidsgolven en verminderen nagalm. Hierdoor ontstaat een rustige en aangename omgeving waarin de spraakverstaanbaarheid verbetert en effectieve communicatie mogelijk wordt.

Heeft u een uitdaging voor ons?

Klanten aan het woord

Boatex Beheer

''De korte lijntjes binnen het bedrijf zorgen voor een snelle reactie en efficiënte aanpak.''

VVS Group

''Top service, kwaliteit en boven alles perfecte communicatie.''

Caransa Groep

''De medewerkers van System Flex denken met ons mee. Samen ontzorgen wij de klant!''

Bij vilt als wandbekleding wordt meestal niet direct gedacht aan de isolerende eigenschappen van dit materiaal. Toch zult u al snel de voordelen van de thermische isolatie ervaren wanneer u vilt als wandbekleding kiest. Door het vasthouden van warmte draagt vilt op een wandpaneel bij aan de energie efficiëntie in uw ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een aangename en comfortabele omgeving, maar kan ook leiden tot een lagere energierekening. Dat is een mooie bijkomstigheid, toch?

Bij de keuze voor vilt aan de muur draagt u bij aan een duurzame economie. Wandbekleding van vilt is namelijk sterk en goed bestand tegen slijtage. Hierdoor gaat het lang mee, zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Bovendien is vilt een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal, wat vilt op uw muur tot een verantwoorde en groene oplossing maakt.

Akoestische wandpanelen van vilt: Diverse toepassingen mogelijk

Een goede akoestiek is in iedere ruimte gewenst en vilt past in ieder interieur. Bij System Flex brengen we dit samen tot een akoestisch paneel van vilt dat praktisch en mooi is voor toepassing in iedere ruimte. Laat onze deskundige medewerkers akoestische panelen in grijs vilt aanbrengen op uw kantoor voor een moderne en warme look. U zult versteld staan van de werking van vilt op uw muur. Als er minder lawaai en nagalm is, zal dit bijdragen aan een rustigere en daardoor productievere werkplek die ook nog eens een professionele uitstraling heeft.

Heeft u een horecaonderneming zoals een restaurant, bar of café? Ook hier doet vilt op de muur wonderen voor de akoestiek. Uw klanten kunnen relaxt genieten van een hapje en een drankje zonder gestoord te worden door vlagen van gesprekken van andere aanwezigen. Door het bekleden van een muur met vilt geeft u bovendien op een eenvoudige manier een eigentijdse en persoonlijke uitstraling aan het interieur. Een akoestisch wandpaneel van vilt is namelijk verkrijgbaar in alle kleuren die u maar wenst. Wilt u fris wit vilt aan de muur of kiest u liever warme kleuren vilt voor een akoestisch paneel? Laat u inspireren en adviseren door de vakkundige medewerkers van System Flex.

Het zijn slechts enkele voorbeelden die wij u hier geven voor het toepassen van vilt op de wand. Naast kantoren en horecagelegenheden leveren wij ook vilten wandbekleding bij onder andere scholen en onderwijsinstellingen, galerijen en opnamestudio’s en bij particulieren thuis.

Ook vilt op uw muur? Maak uw keuze bij System Flex

Bent u ook overtuigd van de voordelen die vilt op de muur u biedt? Of wilt u nog meer weten over de verschillende toepassingen die er mogelijk zijn met een wand van vilt? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Onze medewerkers laten het u graag ervaren!

Veel gestelde vragen

Een systeemwand is een wand die men kan demonteren en op een andere plaats kan hermonteren. Deze wand is snel te monteren, gelijk afgewerkt, duurzaam, goede geluidsisolatie, cradle to cradle ( C2C) gecertificeerd, licht in gewicht. Indien men een systeemwand demonteert en niet meer gebruikt, kan deze gerecycled (99,9%)worden of een herbestemming krijgen op een andere locatie.

Een dichte systeemwand begint bij € 80,00 per m² tot € 130,00 per m². Een glaswand begint bij € 180,00 per m² (meest verkochte type in Nederland) tot € 450,00 per m². De deuren komen daar apart nog bij. M² wordt niet over de deuren heen gerekend.

Een glaswand begint bij 26mm, dan 30mm en anders 100mm.

Dichte wanden zijn meestal 100mm dik. Dit heeft als voordeel dat er makkelijk technische installaties in deze wanden verwerkt kunnen worden.

Een metal stud wand is een snel te bouwen wand. Hij is licht in gewicht, heeft een hoge geluidsreductie en heeft een aantoonbare brandwerendheid. Enkel beplaat 30min BRW en dubbel 60min BRW. Wij adviseren metal stud wanden indien deze in de toekomst niet verplaatst moeten worden. Te denken valt aan toiletgroepen, kamerscheidende wanden in woningen, hotels, ziekenhuizen of brandwerende scheidingen.

Indien men wel aanpassingen in de toekomst verwacht, dan kan men beter voor een dichte systeemwand kiezen.

Een metal stud wand bestaat uit C-en U profielen. Men monteert eerst de U-profielen op de grond en tegen het plafond. In de U-profielen worden de C-stijlen gemonteerd. Deze komen meestal 600 mm uit elkaar te staan. Tegen deze C-stijlen worden de gipsplaten gemonteerd. Eerst aan 1 zijde (soms dubbel beplaat). Dan wordt er tussen de C-stijlen een minerale wol aangebracht. Vervolgens wordt de andere zijde beplaat. Deze beplating wordt 600mm versprongen gemonteerd t.o.v. de andere zijde. Daarna wordt de wand afgesmeerd, meestal in klasse B (behang of sausklaar). Klasse A is de hoogste afwerkingsklasse. Deze klasse is alleen te realiseren bij een dubbel beplate wand (aan beide zijden van de wand 2 gipsplaten ook hier weer 600 mm verspringend van elkaar).

Deze beginnen rond de € 50,00 per m², afhankelijk van de hoogte, stootvastheid, brand eis of geluidseis kan deze oplopen naar € 100,00 per m². Metal stud wanden worden vaak bruto over de sparingen heen gemeten. Deze wanden zijn in de toekomst niet verplaatsbaar en arbeidsintensief om te recyclen. Echter zijn ook deze wanden voor 99,9% recyclebaar.