Thuiswerken: haal de huiskamer naar kantoor

Thuiswerken: haal de huiskamer naar kantoor

De zomervakantie is voorbij en menig werknemer begeeft zich weer naar kantoor. Ontzettend leuk om collega’s weer te zien en bij te praten over die geweldige week in Costa Rica of de vakantie op de camping in Frankrijk. Na het gebruikelijke babbeluurtje is het tijd om toch écht aan het werk te gaan. Maar zit je dan wel lekker op kantoor na twee jaar thuiswerken? Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% liever meer dan twee dagen thuiswerkt. Hoe kan de werkgever het werken op kantoor aantrekkelijker maken voor zijn personeel?

 

Corona natuurlijk

Het meerendeel van de werknemers wil zelfs helemaal niet meer naar kantoor en wil 100% thuiswerken. Iets wat men 5 jaar geleden niet eens durfde te vragen aan de werkgever. Deze verandering in denkwijze komt natuurlijk door de coronacrisis waarin veel werknemers werden verplicht om thuis te werken. The home office is opgezet en het bevalt eigenlijk wel goed. Even een wasje draaien tussen de zoommeetings door of een dutje doen tijdens de pauze. De hond wordt nu minimaal drie keer per dag uitgelaten en de koffie smaakt thuis toch wel het beste. Je levert kwaliteit af en je voelt je zelfs productiever dan op kantoor.  

 

Werkgevers zien je graag terug

Maar werkgevers zien jou toch liever op kantoor achter je computer. Sommige werkzaamheden kun je namelijk beter uitvoeren in teamverband, iemand inwerken gaat moeilijk via een zoommeeting en voor sociale contacten is het natuurlijk ook beter om fysiek aanwezig te zijn. Hoe krijgt de werkgever zijn werknemer weer naar kantoor?

 

Home is where the office is

Paul Clark, Senior Vice President, EMEA bij Poly: “De terugkeer naar kantoor mist een overtuigend verhaal. Lokkertjes als gratis koffie en lunch hebben hun beste tijd wel gehad. Mensen die hybride werken, hebben een heel goede reden nodig om terug op kantoor te komen. De werkcultuur moet op nummer één staan, dus organisaties moeten nadenken over de totale kantoorervaring: ruimtelijke indeling, aanwezige technologie en culturele kwesties zijn allemaal belangrijke zaken om aan te pakken en te verbeteren. Door dit te doen, kunnen ze werknemers weer naar kantoor krijgen zonder hen te hoeven dwingen.”

 

Die totale kantoorervaring vat zich samen in: comfort.

Dit kan de werkgever realiseren door de woonkamer naar het kantoor te brengen. Knusse hoekjes waar je jezelf even terug kan trekken. Afzonderlijke ruimtes waar rustig gewerkt kan worden zonder storende collega’s. Warme kleuren, de juiste akoestiek en een gezond klimaat tellen allemaal mee in de thuiswerkbeleving van de werknemer. Dit kun je al waarmaken door bijvoorbeeld een paar mooie planten te plaatsen of gezellige muziek op te zetten. Maar wil je beleving naar een hoger niveau tillen dan kun je ook een kantoortuin, gezellige mini offices of rustcabines creëren. Alles om de werknemer op zijn gemak te stellen en thuis te laten voelen. 

 

Plof met ons in de kantoorbank

System Flex is altijd bezig met vernieuwing en verbetering op alle gronden. We gaan mee met de innovatieve trends van nu en in de toekomst. We zien de verandering in de markt en de behoefte aan afzonderlijke ruimtes op kantoor.  

Verdeel uw kantoor in cosy livings met de roomdividers, glaswanden of wandpanelen van System Flex. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.