Fletcher Hotel Amsterdam

Fletcher Hotel Amsterdam

Het bekende Fletcher hotel gelegen aan de A2 is erg kenmerkend door de ronde bouw van het glas en de opmerkelijke cirkels. System Flex heeft dit project van A tot Z mogen verzorgen. Door het hele hotel zijn verschillende wanden, plafonds en oplossingen van System Flex te vinden.

De bijzondere bouw zorgde voor een aantal uitdagingen. Doordat de buitengevel van het hotel is opgebouwd met glas, bestaat er enkel een binnen kern. Er konden dus ook geen ramen uit het gebouw gehaald worden om het materiaal naar binnen te brengen. Dit maakte het tot een logistieke hersenkraker om ervoor te zorgen dat alle juiste materialen tijdig binnen waren en droog opgeslagen konden worden, want zodra de buitenkant stond kon enkel de voordeur nog gebruikt worden.

Uiteraard zijn we trots op de gehele uitstraling van het eindresultaat. Met als hoogtepunten de vide met de gigantische kroonluchter, de ronde douche en de scharnieren die speciaal voor dit project ontworpen zijn.

Systeemwanden

Op verschillende plekken in het hotel is onze Flex Light Deluxe wand te vinden. Zeker bij de vide met de kroonluchter valt deze glaswand met dubbelglas goed op! Ook zijn er brandwerende kamer scheidende wanden geplaatst tussen alle hotelkamers, zo is uw verblijf weer een stukje veiliger gemaakt.

Plafonds

Ook hebben we diverse plafonds mogen plaatsen. Zo valt het cilinder plafond bijvoorbeeld enorm op, door de unieke uitstraling. Daarnaast zijn er speciaal op maat gemaakte stalen plafondplaten gebruikt passend bij de ronding van het pand en hebben we zelfs het buitenplafond meegenomen. 

System Solves

System Solves zijn op maat gemaakte oplossingen die wij u kunnen bieden. Dit project vroeg ook om speciale oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld de glaswanden van de douchecabine voorzien, dit was absoluut geen standaard en vergde enig onderzoek om het succesvol neer te zetten. Daarnaast hebben we een speciale deur met scharnieren voor de toiletten gerealiseerd.